IDIOKRATIJA
Image default

TAJNI GRAD KINE, GRAD 404 (VIDEO)

Početak vezan za kineski pokušaj u pogledu samog razvoja nuklarnog naoružanja, ubrzani su sa vojnom saradnjom sa SSSR-om 1958 godine. Prvobitni plan je bio da se razviju dve vrste oružja, kako sa 239PU tako i one koje koriste 235U kao gorivo.

Kina, 1960 godina

U celu priču ovog tajnog nuklearnog programa uključeno je mesto gde bi se izvršila prva testiranja pa je samim tim po logici stvari, zahtevao grad koji nije bio na mapi.

Tajna za spoljašni svet, grad 404 je stvoren 1958 godine. Godine sa ciljem daljeg razvoja nuklearne bombe, kao deo celokupnog kineskog nuklearnog naoružanja. Poput gradova u SAD-u, i Sovjetskom Savezu, grad 404 je bio na udaljenoj lokaciji od očiju javnosti, u samoj pustinji Gobi kao savršena mesto za status grada sa ograničenim pristupom.

Grad 404, Kina

U jeku hladnoratovske tenzije izmedju dve supersile, ovaj grad je bio dom za gotovo 100 000 ljudi, uglavnom naučnika, tehničara, lekara i drugih lica neophodnih za ostvarivanje zajedničkog cilja, a to je izrada atomske bombe.

Tokom 2007. godine većina meštana se preselila u najbliži grad, ostavljajući za sobom grad duhova usred pustinje Gobi, kao svedok jednog ozbiljnog projekta koji nije zamro, već se samo preselio na neko novo mestu, na neku novu tajnu lokaciju.

Za još sličnih mesta, pogledajte video:

 

Slični postovi

FIFA Odbila zahtev Zelenskog da se obrati pred finale Svetskog prvenstva sa porukom mira

Nikola Milnovic

Pentagon koristi „tajnu vojsku“ od 60.000 operativaca za izvođenje „domaćih i stranih“ operacija !!

Slobodan Milnovic

JEZIVE SCENE U INDIJI: Poplava Izbacila na DESETINE tela KOVID žrtvi

Nikola Milnovic
5 3 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija