IDIOKRATIJA
Image default

Non Pejper: Misteriozni Dokument Koji Je Uplašio ceo Balkan

Domaći mediji su ovih dana digli paniku sa pričama oko misterioznog “non pejpera” ili ti neslužbenim diplomatskim dokumentom, koji sugeriše da bi moglo doći do nove podele teritorija na Balkanu.

Ovih dana slovenački portal “Necenzurisano” objavio je famozni “non pejper” ili ti neslužbeni diplomatski dokument o novim podelama teritorije bivše Jugoslavije. Podele su takve da su se mnogi uplašili da bi moglo doći do novog rata ukoliko je ovaj dokument tačan.

Ono što je neverovatno niko ne zna odakle je ovaj dokument došao i ko ga je tačno sastavio, a prvobitno se sumnjalo na Sloveniju koja je kasnije to demantovala.

Dokument je podigao prašinu u našem regionu jer govori o idejama za komadanje Bosne i Hercegovine, kao i pripajanju Kosova s Albanijom.

Ono što je bizarno odjednom je i prištinski list Koha objavila kako su se domogli još jednog non pejpera koji su sastavljale Francuska i Nemačka, a namenjen je nastavku dijaloga Beograda i Prištine kao i da taj dokument govori da bi se dijalog mogao završiti priznanjem dve strane.

Medjutim nemački ambasador demantovao je ovaj drugi non pejper tvrdeći da je to lažna vest.

Da se vratimo na prvi non pejper, prema informacijama slovenačkog portala, ovaj dokument je navodno primio kabinet Šarla Mišela u februaru, medjutim niko i dalje ne zna ko ga je napisao.

U ovom nezvaničnom dokumentu se spominje ujedinjenje Kosova i Albanije, zatim Ujedinjenje veće teritorije Republike Srpske Sa Srbijom. Zatim bi se hrvatski kantoni u BIH spojili sa Hrvatskom, što bi kako dokument govori Bošnjacima dalo nezavisnu funkcionalnu državu.

Inače non pejper je dokument koji nema naslov, datum, potpis niti obavezu sprovodjenja, to je forma diplomatske komunikacije jer štetu ne može trpiti onaj koga je podneo.

Za sada je veoma teško znati zašto su mediji odjednom počeli pričati o ovom nezvaničnom dokumentu, koji nema nikakav osnov, čak deluje da je većina ovoga u stvari lažna vest.

Možda pak Balkanski političari nešto kroje ali se prave sada ludi, navodno ne znajući ništa o ovom dokumentu, opet  ko god je sastavio ovaj dokument i ko god ga je propagirao u medijima treba da snosi odgovornost jer veoma lako može pobuditi nemire u ovom napaćenom regionu.

Ceo život živimo u tenzijama, a političari misle da kad god treba da nam skrenu pažnju sa svojih afera, okrenu na nacionalizam i vraćanje u 90-te. Ove tenzije su sad bespotrebne jer niko ne bi istinski profitirao, a narod bi se mogao sukobiti.

Trebali bi se prvo fokusirati na poboljšanje ekonomije svih bivših zemalja Jugoslavije, ali očigledno to nekom ne ide u korist, te sada ovakvim neproverenim dokumentim želi da stvori nove tenzije. Taj neko je dokazao da nas veoma lako ponovo mogu razdvojiti, a ja se nadam da će nove generacije biti pametnije, i da neće prihvatiti ovu kosku.

ZAPRATITE IDIOKRATIJU I NA YOUTUBE: 

 

 

 

 

Slični postovi

Kako je Djoković Poljuljao Premijera Australije Pred Izbore

Nikola Milnovic

Kraj Slučaja Protiv ASANŽA? Glavni svedok protiv njega LAGAO

Nikola Milnovic

Istraživači su otkrili da KARANTINE Treba Odbiti

Nikola Milnovic
5 4 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija