IDIOKRATIJA
Image default

Ukleti hotel Stanley: Šta se krije u sobi 217?

Na oko 8km od ulaza u Nacionalni park Rocky Mountain u Estes Parku u državi Kolorado, nalazi se hotel Stanley sa svoje 142 sobe. Izgradio ga je Freelan Oscar Stanley i otovorio 4.jula 1909.godine, kao odmaralište za istočnjake više klase, a takođe i kao zdravstveno utočište za osobe obolele od tuberkuloze. Danas hotel uključuje restoran, spa i noćenje sa doručkom.

Hotel Stanley

Ako je verovati pričama koje pričaju osoblje hotela i gosti, hotel Stanley je toliko prepun duhova da je verovatno teže dobiti hotelsku sobu bez duhova, nego onu od nekog sablasnog stanara. Priče koje se vezuju za njega zaista su zastrašujuće, od neviđenih zabava, jezivih životinja, pa sve do jezivih klinaca.

Kad god se spomene hotel Stanley, neizbežno je čuti za priču majstora horora Stivena Kinga. King i njegova žena su 1974.godine u toku jeseni, neposredno pre zatvaranja odseli u hotelu. Rezervisali su sobu 217 i to poprilično lako i ako uzmemo činjenicu da su bili jedini gosti u hotelu. Dok je osoblje pripremalo hotel za zimsko zatvaranje, King je lutao sablasno praznim hotelom. te noći je, kako navodi, sanjao strašan san gde je njegovog sina progonila hodnicima hotela, animirano vatrogasno crevo. Probudio se u znoju i otišao da ispuši cigaretu. Na pola cigarete, inspirisan strašnom prazninom hotela, u svojoj glavi je već iscenirao The Shining.

Scena iz filma “The Shining”.

Kako su oni odseli u sobi 217, nakon Kingovog romana The Shining, hotel, a pogotovo ta soba postali su veoma popularni. Danas hotelsko osoblje navodi da se soba 217 mora rezervisati mesecima unapred. No, po pričama, u ovoj sobi postoji nešto više od činjenice da je King sanjao The Shining iza svojih vrata. Naime, po priči koja kruži, Elizabet Vilson je bila sobarica koja je radila u sobi 217 kada je došlo do eksplozije usled curenja gasa i skoro je ubilo. Preživela je i dočekala duboku starost. Gosti tvrde da se njen duh sada vraća u sobu, da čisti za živim gostima i razvezuje nevenčane parove koji se usude da dele isti krevet.

Da li postoje duhovi i da li je ovaj hotel dokaz postojanja istih?

 

Slični postovi

Kako je poznati novinar optužio Ameriku da je uništila Severne Tokove

Nikola Milnovic

Šta se krije iza slike iz 16 veka? Da li su Dinosaurusi na toj slici? PHOTO

Slobodan Milnovic

SZO je “otvorena” za ispitivanje “novih dokaza” teorije o poreklu laboratorijskog curenja KOVID-19,

Nikola Milnovic
5 6 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija