IDIOKRATIJA
Image default

Ruska vojska okružila grad Mariupolj – Pitanje je sada koliko vremena?

Mariupolj je grad u Ukrajini, u Donjeckoj oblasti, koja se proglasila nezavisnom. Ovaj grad je veoma važan strateški, jer on predstavlja važnu luku na Azovskom moru, stoga od velikog je fokusa ruskih trupa. Deluje da ruske trupe imaju nove taktike, umesto rizikujući ulazak u gradove oni ih okružuju i nastavljaju sa napredovanjem ka verovatno krajnjem cilju, Kijev.

Ovde se nalazi Mariupolj

Kako ruska strana govori, njihove trupe nastavljaju napredovanje i tempo ofanzive raste. Armija novoproglašene Donjecke Narodne Republike kako kažu napreduju u pravcu Mariupolja, te su zauzeli još nekoliko naselja, i oni koriste drugačiji termin, govoreći da su oslobodili nekoliko naselja, i tako završavaju opkoljavanje grada.

Tokom proteklog dana, vojska DNR je uspela preuzeti još šest naselja, napredujući ka Mariupolju. Pod kontrolu DPR-a prešli su: Širokino, Berdjansk, Lebedinskoe, Lomakino, Talakovka i Vodjanoje. Istovremeno se završava blokada naselja Sopino, Pionerskoje, Sartana, kao i Mariupolj i Volnovaha.

U novi kotao padaju sve jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje nisu htele da polože oružje, kao i nacionalisti, kako tvrde proruski mediji.

Za izlazak civilnog stanovništva koje želi da napusti grad, trupe DNR organizovaće dva humanitarna koridora, jedan prema Zaporožju, drugi prema Rusiji. Oba koridora će raditi do 2. marta, u Rusiji su spremni da prime stanovništvo Mariupolja.

Takodje kako proruski mediji tvrde, civili koji žele da napuste gradove su pod velikim provokacijama i pritiscima ukrajinskih snaga.

U toku je i rat medija, prozapadni mediji govore svoju a proruski svoju verziju dogadjaja, budite oni koji objektivno gledaju na ovaj dogadjaj, i istražite sve izvore pre donošenja mišljenja.

Slični postovi

Preko milion ljudi na ulicama Francuske – Makron i dalje ignoriše

Nikola Milnovic

Bizarno ponašanje poznatog boksera – Tvrdi da je odveden u mesto gde se okuplja ELITA

Nikola Milnovic

Vojna Parada Talibana u sred Avganistanskog grada: Šta su sve uzeli od Amerikanaca!

Slobodan Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija