IDIOKRATIJA
Image default

Navodi sugerišu da Rusija zauzima još jednu NUKLEARKU posle Černobilja

Ruske invazione snage zauzele su dva mala grada na jugoistoku Ukrajine i oblast oko nuklearne elektrane, izvestila je u ponedeljak novinska agencija Interfaks, ali su naišle na jak otpor na drugim mestima kako se diplomatska i ekonomska izolacija Moskve produbljivala.

Zaporožija nuklearna elektrana

Eksplozije su se čule pre zore u ponedeljak u prestonici Kijevu i velikom gradu Harkovu, saopštile su ukrajinske vlasti. Međutim, pokušaji ruskih kopnenih snaga da zauzmu glavne urbane centre su odbijeni, dodaju oni. Navodi se da je jedan od mogućih razloga taj što su ukrajinske snage se dobro infiltrirale u dubinu grada, stoga bez destruktivnih akcija teško možete napredovati u velikim urbanim sredinama.

Nadamo se i da neće biti destruktivnih akcija, jer u ovim gradovima kao što pretpostavljate živi veliki broj civila.

Rusko ministarstvo odbrane je, međutim, saopštilo da su njene snage zauzele gradove Berdjansk i Enerhodar u regionu Zaporožja na jugoistoku Ukrajine, kao i oblast oko Zaporoške nuklearne elektrane, preneo je Interfaks. Radovi fabrike su nastavljeni normalno, navodi se u saopštenju.

Ukrajina je negirala da je nuklearna elektrana pala u ruske ruke, navodi novinska agencija.

Ipak Rusi navode drugačije i portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov tvrdi da su zauzeli svu oblast oko elektrane.

„Osoblje nastavlja rad na održavanju objekata i kontroli radioaktivne situacije u normalnom režimu. Radioaktivna pozadina je normalna“, rekao je Konašenkov.

Kao što vidite u toku je i medijski rat gde se predstavlja samo jedna strana, ovde možete na objektivan način čuti sve strane, a na vama je da rasaznate šta je istina, jer obe strane vrše propagandu.

Slični postovi

Doktori u čudu – Žena Koja Urinira Alkohol

Nikola Milnovic

KINA JE REŠILA DA ODGOVORI NA AMERIČKU AGRESIJU!

Slobodan Milnovic

Do Sada NEVIDJENO: Na hiljade kamiondžija i pešaka u koloni protesta protiv Kovid Pasoša (KANADA)

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija