IDIOKRATIJA
Image default

Rusija optužuje da je u Ukrajinu ušao NUKLEARNI Materijal

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije tvrdi da su radioaktivni materijali dostavljeni ukrajinskim lukama Odesa i Chornomorsk.

Kalifornijum – 252

Rusija je u sredu optužila Ukrajinu da navodno priprema “nuklearne provokacije”, tvrdeći da je radioaktivni materijal dostavljen ukrajinskim lukama Odesa i Chornomorsk.

“1. februara, kontejneri sa radioaktivnim supstancama  sa oznakama engleskog jezika dostavljeni su sa teritorije jedne od evropskih država u luku Chornomorsk (Odesa region), zaobilazeći carinsku inspekciju”, rekla je portparolka ministarstva spoljnih poslova Maria Zakharova na sajtu Ministarstva, pozivajući se na ukrajinske medije.

“1. februara, slični kontejneri koji sadrže radioaktivnu supstancu ‘Californium-252’ … aktivno se koriste u proveru integriteta nuklearnih reaktora nuklearnih elektrana, dostavljeni su u luku Odesa na jednom od prenosa.”

Prema Zakharovoj, sistem radioaktivnog praćenja je onemogućen u vreme rukovanja teretom.

“Kao rezultat novinarske istrage, utvrđeno je da je dobavljač ove radioaktivne supstance američka kompanija Frontier Technologi Corp. Angažovana u proizvodnji kontejnera za radioaktivne izotope, posebno neutronski izvori zračenja”, rekla je ona.

Portparolka je citirala ukrajinske blogere kao izražavanje zabrinutosti zbog mogućnosti isporuke komponenti za modifikaciju municije i “čak i proizvodnju prljave bombe”.

Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko nazvao je izjave Zaharove kao “lažne vesti”.

Napisao je na telegramu da je “Ukrajina strogo posvećena neširenju nuklearnog oružja”, ističe da se ne treba zavesti ruskom propagandom, jer kako on tvrdi Moskva sama ovakve stvari planira.

Pretpostavljamo da ćemo videti ko zaista širi lažne vesti, samo možemo da se nadamo da stvari ne odu predaleko. Ocenite dole članak ukoliko vam se svidja praćenje najnovijih dešavanja.

 

Slični postovi

SVETSKA MISTERIJA: Niko Ne Zna Zašto Se U Ovom Indijskom Jezeru Nalazi Veliki Broj Kostiju

Nikola Milnovic

Gadafijev Sin planira da se kandiduje za predsednika LIBIJE

Nikola Milnovic

Evropa u HAOSU – Analitičari kažu da alternativne zalihe ne bi mogle u potpunosti da zamene rusku naftu

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija