IDIOKRATIJA
Image default

Tračak Nade: Rusi uspešno poslali spasilačku raketu za svoje i AMERIČKE Astronaute

Ruska svemirska agencija pokrenula je misiju 24. februara kako bi obezbedila vožnju za dva kosmonauta i jednog američkog astronauta koji su na Međunarodnoj svemirskoj stanici bez odredjene letelice za povratak kući.

Potreba za novim Sojuzom pojavila se nakon što je onaj koji je pristao na svemirsku stanicu počeo da izbacuje sprej belih čestica 14. decembra. Ispostavilo se da su čestice rashladne tečnosti iz svemirske letelice, što je dovelo do pitanja da li bi deo kapsule mogao da se pregreje tokom leta , što čini letelicu nebezbednom za transport astronauta nazad na Zemlju.

Nakon što je došlo do curenja, astronauti su koristili kameru na kraju robotske ruke na svemirskoj stanici da pregledaju curenje dok su inženjeri na zemlji proučavali oštećeno područje.

Analiza je pokazala da bi sa astronautima na letelici temperature mogle porasti do 100 stepeni ili više sa visokom vlažnošću unutar zatvorenog prostora ugroženog Sojuza. To ne samo da bi predstavljalo opasnost za posadu, već bi moglo dovesti do kvara opreme kao što je Sojuzov kompjuter.

Kao što je napisano ovaj problem je otkriven 14. decembra kada su NASA astronaut Frenk Rubio i kosmonauti Roskosmosa Sergej Prokopjev i Dmitrij Petelin trebali krenuti u planiranu šetnju svemirom ruskim svemirskim brodom Sojuz MS-22.

Zvaničnik Roskosmosa je sugerisao da je do curenja verovatno došlo kada se mali meteoroid sudario sa radijatorom broda, preneo je Gardijan.

Ruski i američki svemirski zvaničnici počeli su da rade na alternativnoj šemi za povratak tri člana posade na Zemlju.

Novi plan je bio da se 19. februara na ISS (internacionalna svemirska stanica) lansira svemirska letelica Sojuz MS-23 bez posade, dajući astronautu i ​​dvojici kosmonauta funkcionalno plovilo u kojem će leteti kući.

Ali taj plan je ubrzo pauziran nakon što je otkriveno još jedno curenje rashladne tečnosti u odvojenom plovilu na ISS-u.

Plan za spašavanje se ubrzao neverovatnom brzinom i po mnogim komentarima na internetu zaista je impresivno kako je sve lako odradjeno. Sojuz MS-23 lansiran je u 24 februara, i očekivalo se da će letelica nositi otprilike 948 funti tereta do svemirske stanice, uključujući hranu i opremu za eksperimente.

25. Februara stiže vest kako je MS-23, pristala sa Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS) u subotu u 19:58. EST (0058 GMT u nedelju, 26. februara). Sastanak se dogodio dok su dve svemirske letelice letele 418 kilometara iznad severne Mongolije.

Neki komentari su pisali kako je ovo mali tračak nade da velike sile mogu da se dogovore oko važnih problema uprkos trenutnom ratu.

 

 

 

Slični postovi

Najozloglašeniji Eksperiment Ikada Koji Je Pokušao Saznati Odakle Zlo Dolazi (VIDEO)

Nikola Milnovic

Facebook Zaseda: Da li će vratiti Trampa na platformu?

Nikola Milnovic

KINA Uprkos Krizi Povećava Vojni Budžet Na 200 Milijardi Dolara

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija