IDIOKRATIJA
Image default

Rat U Avganistanu Se Završio ili Makar Tako Talibani Kažu (RAT ZA POSLEDNJE UPORIŠTE)

Ovih dana svi portali često spominju kako je čuvena provincija Avganistana Pandžšir konačno pala u ruke Talibana nakon više od dve nedelje žestokih borbi, medjutim deluje da to baš i nije tako.

Jedini otpor Talibanima

Ovih dana domaći i strani mediji su smatrali da je čuvena dolina koja je poznata po tome što ih čak ni Sovjeti nisu uspeli pokoriti, konačno pala u ruke Talibana i to veoma brzo. Zašto? pitate se, pa zbog toga što su talibanske snage pucale u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, i sve se to protumačilo kao proglašenje pobede.

Medjutim to uopste nije tako, a sada portparol talibana Zabihualah Mudžahid izjavio je da je rat u Avganistanu gotov, proglasivši one koji se nastavljaju boriti protiv te grupe neprijateljima zemlje i avganistanskog naroda.

To je objavljeno tokom mudžahidove konferencije za novinare, koja je u ponedjeljak održana u glavnom gradu Avganistana Kabulu.

Kako se sukob bližio kraju, talibani su se nadali da će imati „stabilan Avganistan“, rekao je portparol, prema lokalnom mediju TOLONevs. Za postizanje ovog cilja biće formirana islamska i odgovorna vlada, dodao je on.

Kako je rat gotov, kada je u drugoj rečenici izjavio da svi oni koji nastavljaju borbu protiv Talibana će predstavljati njihove neprijatelje, to znači da Pandžšir još nije pao.

Ovde sada vidimo i borbu medijima, jer Talibani su isključili pre nekoliko dana internet ovoj oblasti, stoga mi sa sigurnošću ne možemo znati šta se dešava tamo, Talibani mogu imati i mnogo gubitaka, a mi to nećemo znati.

Nacionalni front otpora u Avganistanu bio je prilično aktivan na veb stranici za mikroblogove, podržavajući njihov pokret. Usred tekućeg nervnog rata sa talibanima, NRF je podelila nekoliko video zapisa u kojima se prikazuje avganistanska omladina koja vredno trenira spremajući se za borbu. Osim ažuriranja broja žrtava Talibana, oni takođe, s vremena na vreme, dele slike i video zapise globalnih protesta održanih u čast avganistanskih snaga otpora.

Oni su ipak ponovo aktivni na Tviteru, i pre 9 časova su objavili sledeće:

 

Prevod Tvita: “Talibanska tvrdnja da su zauzeli Pandžšir je lažna. Snage NRF -a su prisutne na svim strateškim pozicijama širom doline kako bi nastavile borbu. Uveravamo pripadnike Avganistana da će se borba protiv talibana i njihovih partnera nastaviti sve dok pravda i sloboda ne prevladaju.

Ovo znači da ova dolina još nije pokorena, i predstavlja jedinu oblast Avganistana koja za sada nije u rukama Talibana. Otpor – koji uključuje bivšeg potpredsednika Amrulaha Saleha, bivše pripadnike avganistanskih snaga sigurnosti i lokalne milicije – predvodi lokalni vođa plemena Ahmad Masoud. Masoudov otac se izborio protiv Sovjeta 1980 -ih i Talibana 1990 -ih.

Talibani su ih okružili, ali s obzirom na istoriju neće im biti baš lako pokoriti ove ljude, kao što već smo mogli videti kroz istoriju.

Ko zna šta će se ovde još dogoditi, ali je jako tužno gledati ovakve scene, gde se ljudi bore za svoje živote, a strani uticaji koji su i destabilizovali ovu zemlju, ćute kao zaliveni.

Ostanite upućeni sa pravim informacijama oko Avganistana na portalu IDIOKRATIJA.

Slični postovi

Rusija Nudi Alternativu Nakon Što Se Brod Zaglavio U Sueckom Kanalu

Nikola Milnovic

CIA stoji iza Hakerskog napada za koji su okrivljeni Ruski hakeri?

Slobodan Milnovic

Najveća ERUPCIJA vulkana do sada na ostrvu Sent Vinsent (VIDEO)

Nikola Milnovic
0 0 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija