IDIOKRATIJA
Image default

FIFA Odbila zahtev Zelenskog da se obrati pred finale Svetskog prvenstva sa porukom mira

Ukrajinski predsednik je zatražio da se putem video snimka obrati svima na stadionu u Kataru uoči nedeljne utakmice, prenosi CNN.

FIFA je navodno odbila zahtev ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da podeli poruku mira tokom finala Svetskog prvenstva u nedelju, navodi CNN.

Kancelarija Zelenskog je navodno zatražila od međunarodnog rukovodećeg tela fudbala da podeli video snimak sa navijačima pre nedeljne utakmice između Argentine i Francuske, ali je odbijena.

FIFA se potrudila da izbegne bilo kakve političke izjave na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, što je težak zadatak nakon reakcije na odnos zemlje domaćina prema radnicima migrantima i LGBTQ zajednici.

Sedam evropskih zemalja je prvobitno planiralo da nosi OneLove antidiskriminatorske trake tokom igranja kako bi pokazalo podršku LGBTQ zajednici, ali je odustalo pred sankcijama FIFA. Međutim, nemački igrači su protestovali zbog odluke na svom prvom meču tako što su prekrili usta za timsku fotografiju.

Fudbalski savezi Engleske i Nemačke takođe su saopštili da razmatraju tužbu protiv FIFA-e zbog odluke o trakama.

Pre Svetskog prvenstva, predsednik FIFA Đani Infantino obrušio se na zapadne zemlje zbog njihovih kritika organizacije i Katara, kritikujući ih zbog njihovog „moralnog davanja lekcija“ i „licemerja“.

FIFA nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Zanimljivo je da uvek evropske zemlje misle da i dalje mogu celom svetu nametati njihovu politiku, a Katar je sada možda i jedina zemlja koja je uspela da odvoji politiku od sporta, što tako i treba da bude. Kada dodjete u tudju kuću očigledno morate poštovati njihove tradicije i običaje, ili ipak ni to više ne sme da se praktikuje zbog bojaznosti od sankcija.

Slični postovi

BIBLIJSKI DOGADJAJI U KANADI!

Slobodan Milnovic

Uništene Kamuflirane Ukrajinske pozicije u blizini Kijeva

Nikola Milnovic

Kina prijavila prvi ljudski slučaj zaraze H10N3 PTIČJEG GRIPA

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija