IDIOKRATIJA
Image default

Vojna Parada Talibana u sred Avganistanskog grada: Šta su sve uzeli od Amerikanaca!

Nekoliko Desetina vozila i  sam prelet Black Havka: Talibani održavaju vojnu paradu  pokazujući zaplenjeno oružje američke proizvodnje.

Talibani su održali vojnu paradu , slaveći svoju pobedu nad SAD-om i pokazujući brojna vozila američke proizvodnje zaplijenjena tokom brzog, Blic-Krig, zauzimanja zemlje.

Ogromna kolona raznovrsnih vojnih vozila sa stotinama talibanskih boraca prošla je u sredu ulicama grada prikazujući Vozila, zaplenjena od sada već ugašene avganistanske vojske, oglasila su svoje sirene i podigla zastave Talibana, a snimci  kruže internetom.

Viđeno je više kamiona sa talibanskim borcima, koji su mahali zastavama grupe i mahali naoružanjem, slaveći povlačenje zapadnih trupa iz zemlje. Viđeni su i drugi kamioni s ravnim platformama koji su nosili artiljerijsko orudje.

Ovakve proslave  postaju učestale širom Avganistana, kao svojevrsni miting koji se održava nakon imenovanja guvernera provincija, koji su imenovali Talibani. Navodno se guverner obratio okupljenima na lokalnom polju za kriket, pohvalio pobedu talibana i predvodio grupnu molitvu kako bi obeležio ovu priliku.

U proteklih nekoliko nedelja, talibani su izveli široku ofanzivu protiv avganistanske vojske, zauzevši kontrolu nad većim delom zemlje. Ofanziva je kulminirala preuzimanjem glavnog grada zemlje Kabulom i raspadom vlade. Šta će biti sa Avganistanom?

 

 

Slični postovi

Ovo se retko vidja – Protesti u Švajcarskoj ispaljeni gumeni meci

Nikola Milnovic

Da li će doći do INVAZIJE na Gazu??

Nikola Milnovic

Ovo je 10 Najmoćnijih zemalja na Svetu/ Lista 2021 godine

Slobodan Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija