IDIOKRATIJA
Image default

Vojna Parada Talibana u sred Avganistanskog grada: Šta su sve uzeli od Amerikanaca!

Nekoliko Desetina vozila i  sam prelet Black Havka: Talibani održavaju vojnu paradu  pokazujući zaplenjeno oružje američke proizvodnje.

Talibani su održali vojnu paradu , slaveći svoju pobedu nad SAD-om i pokazujući brojna vozila američke proizvodnje zaplijenjena tokom brzog, Blic-Krig, zauzimanja zemlje.

Ogromna kolona raznovrsnih vojnih vozila sa stotinama talibanskih boraca prošla je u sredu ulicama grada prikazujući Vozila, zaplenjena od sada već ugašene avganistanske vojske, oglasila su svoje sirene i podigla zastave Talibana, a snimci  kruže internetom.

Viđeno je više kamiona sa talibanskim borcima, koji su mahali zastavama grupe i mahali naoružanjem, slaveći povlačenje zapadnih trupa iz zemlje. Viđeni su i drugi kamioni s ravnim platformama koji su nosili artiljerijsko orudje.

Ovakve proslave  postaju učestale širom Avganistana, kao svojevrsni miting koji se održava nakon imenovanja guvernera provincija, koji su imenovali Talibani. Navodno se guverner obratio okupljenima na lokalnom polju za kriket, pohvalio pobedu talibana i predvodio grupnu molitvu kako bi obeležio ovu priliku.

U proteklih nekoliko nedelja, talibani su izveli široku ofanzivu protiv avganistanske vojske, zauzevši kontrolu nad većim delom zemlje. Ofanziva je kulminirala preuzimanjem glavnog grada zemlje Kabulom i raspadom vlade. Šta će biti sa Avganistanom?

 

 

Slični postovi

Žena John McAfee-a Sugeriše Da Španske Vlasti Pokušavaju Zataškati Njegovu Smrt U Zatvoru

Nikola Milnovic

U 21. Veku Morate Paziti i Kako Jedete Pizzu Kako Ne biste Nekog Uvredili

Nikola Milnovic

Uticaj Pentagona na filmove i famozni ‘DAN NEZAVISNOSTI’

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija