IDIOKRATIJA
Image default

Plaše Se: Bajdenova Administracija Poziva Nigeriju da vrati TVITER zbog demokratije i slobode izražavanja

Državni sekretarijat SAD poziva Nigeriju da vrati Tviter u zemlju, nakon što je ova društvena mreža banovana iz zemlje, pozivajući se na slobodu izražavanja i demokratiju.

Nigerijski predsednik Muhamadu Buhari i tvit koji je obrisao Tviter

Nakon što je Tviter obrisao tvit nigerijskog predsednika, jer je navodno prekršio politiku ove platforme o nasilnom ponašanju, Nigerija je reagovala tako što je u potpunosti banovala Tviter iz zemlje.

Tviter je izjavio da je zabrinut zbog ovoga a brojne zemlje kao što su Sjedinjene Države, Kanada, Evropska Unija, Britanija i Irska oštro su kritikovale ovu odluku pozivajući se na slobodu izražavanja i demokratiju.

„Sjedinjene Države osuđuju kontinuiranu suspenziju Tvittera od strane nigerijske vlade i naknadne pretnje hapšenjem i gonjenjem Nigerijaca koji koriste Tvitter“, rekao je u četvrtak portparol Stejt departmenta Ned Prajs, dodajući da „neopravdano ograničavajući“ pravo ljudi da „izveštavaju, okupljaju, i širenje mišljenja i informacija nema mesta u demokratiji “.

To je bila prva zvanična reakcija administracije Bajdena po tom pitanju i dolazi skoro nedelju dana nakon što je vlada u Nigeriji najavila suspendovanje Tvittera u toj zemlji kao i pritisak da se sve društvene platforme licenciraju preko Nacionalne radiodifuzne komisije, isto kao i mediji.

Jako je zanimljivo kako su odmah zabrinuti za demokratiju i slobodu izražavanja kada je u pitanju druga zemlja. Kako nisu pitali Tviter da li ima pravo da se ponaša kao oglašivač i tako cenzuriše predsednike država. Zar i to nije ugnjetavanje slobode izražavanja i demokratije?

Ovo su česti primeri kako se pozivaju na demokratiju samo kada imaju koristi od toga, a kada se zaista demokratija ugnjetava okreću glavu. Ono što je još bizarnije otkad je Tviter postao toliko važan da vlada jedne supersile toliko oštro reaguje jer je ta platforma banovana u nekoj zemlji.

Zar nam ovo ne govori da Tviter možda predstavlja njihovo glavno oružje? Vaše mišljenje ostavite u komentarima.

 

 

Slični postovi

Predsednik Francuske primio šamarčinu (VIDEO)

Nikola Milnovic

Tenzije u celom svetu: Tajvan održava simulirane vojne vežbe protiv kineske INVAZIJE

Nikola Milnovic

Majmuni Primili Eksperimentalnu Životinjsku Covid Vakcinu

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija