IDIOKRATIJA
Image default

Džef Bezos Postaje Prvi Milijarder Koji Ide u SVEMIR

Džef Bezos će biti prvi milijarder koji će otići u svemir i to sa svojim bratom. Naravno oni će ići svojom privatnom kompanijom Blue Origin.

Osnivač Amazona Džef Bezos najavio je u ponedeljak planove oko letenja u svemir i to već sledećeg meseca raketom koju je napravila njegova kompanija Blue Origin, ispunjavajući, kako je rekao, životni san.

Pedesetsedmogodišnji milijarder rekao je da će on i njegov brat Mark poleteti sa Zemlje 20. jula prvim letom kompanije Nju Šepard u posadi.

Da ovaj milijarder ima njuh uvek za stvaranje novca, govori nam i činjenica da ova kompanija trenutno na licitaciji čeka ko će ispuniti i treće mesto u svemirskoj letelici, a licitacija iznosi već skromnih 3,2 miliona dolara. Ono što je zanimljivo trenutno ima na hiljade zainteresovanih učesnika iz celog sveta.

„Želim da idem na ovaj let, jer je to stvar koju sam želeo da uradim celog života“, rekao je Bezos u izjavi. „To je avantura“.

Rekao je da je pozvao svog brata da mu se pridruži „jer smo najbliži prijatelji“.

„Da biste videli Zemlju iz svemira, to vas menja“, rekao je Bezos. “To menja vaš odnos sa ovom planetom, sa čovečanstvom. To je jedna Zemlja.”

Putovanje će trajati ukupno 10 minuta, od čega će četiri putnika provesti iznad Karmanove linije koja označava prepoznatu granicu između Zemljine atmosfere i svemira.

Nakon podizanja, kapsula se odvaja od pojačivača, a zatim provodi četiri minuta na nadmorskoj visini većoj od 100 kilometara, a za to vreme oni na brodu doživljavaju bestežinsko stanje i mogu da posmatraju zakrivljenost Zemlje iz svemira.

Očigledno je da je još jedna motivacija i Bezosova konkurentnost sa Ilonom Maskom i njegovom kompanijom Spacex.

Kompanija Virgin Galactic, koju je osnovao britanski milijarder Ričard Branson, takođe razvija svemirsku letelicu sposobnu da šalje klijente na suborbitalne letove. Otprilike 600 ljudi je rezervisalo letove, koštajući od 200.000 do 250.000 dolara. Ovo je verovatno novi fetiš bogatih.

Ukoliko vam se svideo člana, dole ga ocenite, ostavite komentar i zapratite IDIOKRATIJU i na youtube: 

Slični postovi

Da li Ukrajina Želi Rat Sa Rusijom – Novi Bizarni Predlog

Nikola Milnovic

Više ne možete videti Ruske medije – Evropa banovala i sve sa INTERNETA

Nikola Milnovic

Kontroverzna Studija: Kako bi izgledao miks čoveka i majmuna

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija