IDIOKRATIJA
Image default

Pevač Gradi Futuristički Grad U Africi Sa Kriptovalutama

Pevač Akon planira napraviti u Senegalu pravi futuristički grad, koji bi trebalo izgledati kao da se nalazi na Marsu. U ovaj projekat planira uložiti 6 milijardi dolara.
Nacrti futurističkog grada

Akon želi da transformiše zemljoradnička sela Senegala do kraja dekade. Želja mu je da zgrade izgledaju kao afričke skulpture u selima. Kako drugačije da nazove grad neko Akon City, a projekat je pokrenut u blizini malog primorskog sela u zapadnom Senegalu.  Pevač je dalje izjavio kako je ovaj projekat inspirisan Vakandom, izmišljenim afričkim kraljevstvom iz Marvelovog superherojskog filma Crni panter.

Senegalska vlada je grad već odredila za „posebnu poresku zonu“. Ova razlika omogućava smanjenje uvoza u Akon Citi, što je dobar razlog za privlačenje investitora. Očekuje se da će druga faza projekta Akon Citi početi 2024. godine i biti završena 2029. godine. Planira se kompletna izgradnja grada koji će raditi isključivo sa kriptovalutom koja će se zvati gle čuda Akoin. Grad će se sastojati od parkova, univerziteta, škola, stadiona, hotela i industrijskog kompleksa.

Senegalski zvaničnici pozdravili su Akonovu viziju u vreme kada je pandemija koronavirusa zatočila nacionalnu ekonomiju, zaustavljajući investicije i slamajući radna mesta. Akon je inspirisan da ovako poveže sve ljude afričkog porekla sa svojim korenjem.

Da podsetimo, 2013 godine on je odlučio da pomogne Africi sa projektom Akon Lighting Africa, pomoću kojeg je 14 afričkih zemalja bilo obezbedjeno električkom energijom.

Sada iako Akon još nije izgradio svoj prvi ‘futuristički’ grad, Uganda mu daje zemlju za drugi. Mišljenja su podeljena oko ovog projekta, i mnogi nisu sigurni da li je isplativ i moguć.  Ali deluje da su Akon i Senegal ozbiljni oko ovog projekta stoga ostaje nam da vidimo kako će se ovo odvijati.

Još samo da dizajnira svoju ogromnu statuu,  i da gradom odzvanja samo njegova muzika, grad će opravdati naziv.

Svideo vam se članak? Ocenite ga i ostavite komentar, takodje zapratite IDIOKRATIJU i na youtube:

 

Slični postovi

U Ovoj Srednjoj Školi Sportisti Će Nositi Nanogicu Za Praćenje Zbog Kovida

Nikola Milnovic

Kompanija Prodaje Sex Robote Sa Kloniranim Licem Mrtvog Partnera

Nikola Milnovic

Haos Na Kosovu

Nikola Milnovic
4.9 16 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija