IDIOKRATIJA
Image default

Tajlandski budistički hram ostao je prazan nakon što su svi njegovi monasi bili pozitivni na met

Stiže totalno uvrnuta vest koja se pojavila u medijima pre nekih mesec dana, inače mali budistički hram na severu Tajlanda ostao je bez monaha nakon što je otkriveno da je ceo manastir koristio metamfetamin, saopštili su lokalni zvaničnici.

Nakon naređenja da se istraži upotreba droge u provinciji Phetchabun, šerif i poglavar sela u pod-okrugu Bung Sam Phan, nekih 150 milja severno od Bangkoka, obilazio je škole, fabrike i hramove u potrazi za zavisnicima i dilerima droge kako bi ih poslali na rehabilitaciju.

“Kao vođa zajednice, bio sam uplašen jer nikada nisam mislio da će monasi biti zavisni od droge“, rekao je Sungjut Namburi, starešina sela. “Nikad nisam mislio da će se droga proširiti na hramove”.

Monasi su poštovane ličnosti u tajlandskoj kulturi; u metro sistemu Bangkoka, mesta su rezervisana za njih pored trudnica i starijih osoba. Naročito u ruralnim oblastima izvan Bangkoka, monasi su savetnici od poverenja, koji često služe kao savetnici i uzori zajednici.

Zato je Sungjut bio šokiran kada se ispostavilo da su sva četiri monaha u jednom malom hramu bila pozitivna na upotrebu metamfetamina kada su on i šerif posetili manastir nedavno. U drugom malom hramu takodje, dva monaha su bila pozitivna, rekao je.

Ove monahe je odalo ponašanje koje ih je svrstavalo u ponašanje korisnika droga, takodje lokalni meštani su obavestili šerifa da proveri hramove u zajednici.

Čak je i  starešina hrama koji je služio kao monah 10 godina — koristio drogu. „Kada sam pregledao njegovo

sklonište, bio sam zapanjen jer je bio nered“, rekao je Sungjut. Nakon što su testovi na drogu bili pozitivni, rekao je, monasi su priznali da su koristili drogu. Neki od njih su priznali da su dugogodišnji zavisnici.

Za još čudnih vesti posetite i jutjub kanal IDIOKRATIJA:

 

Slični postovi

Bloomberg SLUČAJNO postavio vest kako je Rusija NAPALA Ukrajinu

Nikola Milnovic

Tramp svojim donorima objavio da bi BOMBARDOVAO KINU I RUSIJU da je bio predsednik

Nikola Milnovic

Masovni Protesti Širom Britanije Zbog Predloženog Zakona Koji Bi Dao Policiji Više Slobode

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija