IDIOKRATIJA
Image default

Iz Nepoznatih Razloga Uklonjen ISUS tokom sastanka G7

Većski krst star 482 godine u sali mira istorijske gradske kuće u Minsteru sada je uklonjen iz sale za vreme trajanja samita G7. Ovo se do sada koliko je poznato nije dogadjalo i niko ne zna zašto je to tražila savezna ministarka inostranih poslova Analena Berbok.

Savezna ministarka spoljnih poslova Analena Berbok, uklonila je vekovima staro raspeće (prikaz Isusa prikovanog na krst) iz Dvorane mira u istorijskoj gradskoj većnici u Minsteru za vreme trajanja samita G7.

 

Samit G7 (najsnažnijih ekonomija zapada) u Minsteru: Ministri spoljnih poslova najvažnijih zemalja sveta su tamo – ali hrišćanski simbol Boga mora ostati napolju.

Sastanak ministara spoljnih poslova G7 održava se u istorijskoj dvorani mira u Minsteru: 1648. godine to je bilo poprište pozivanja na špansko-holandski mir – deo Vestfalskog mira.

Ali za vreme trajanja sastanka, Berbok blokira važan deo priče: 482 godine star savetski krst.

To je zapravo deo stalnog inventara hale, ali je na Berbokov zahtev sada skinuto, kao što je „ Vestfalische Nachrichten 1 “ prvi izvestio. Grad Minster je potvrdio odgovarajući zahtev novina.

Šta Zeleni imaju protiv hrišćanskih simbola pitaju se neki nemački mediji? Podsećanja radi: Pre samo dva dana službenica za zelenu kulturu Klaudija Rot (67) izazvala je ogorčenje kada je htela da učini da biblijski citati na kupoli berlinske gradske palate nestanu i da ih zameni drugim tekstovima. Citati iz Svetog Pisma nisu dovoljno „otvoreni prema svetu“, po njihovom bizarnom skrivenom motivu dodaju kritičari.

“To nije bila svesna odluka, sigurno nije politička odluka, ali očigledno organizaciona odluka”, prokomentarisala je Berbok u petak nakon sastanka sa svojim kolegama iz G7. „Sviđalo bi mi se da ga nismo sklonili.

Onda ostaje pitanje šta G7 ima protiv prikaza Isusa?

Ipak, konzervativni demohrišćani su kritikovali ovaj potez kao neosetljiv na tradiciju i istoriju. Markus Soder, bavarski državni premijer iz Hrišćansko-socijalne unije (CSU), koji je u prošlosti naredio da se raspeća okače na javnim zgradama u Bavarskoj, požalio se u tvitu da se to neće dogoditi ni u jednoj drugoj zemlji i upitao: „Da li je ovo je nova spoljna politika?”

Evropa se dugo zalaže za slobodu veroispovesti i ličnu slobodu govora itd.. medjutim zašto deluje da za neke stvari ovo ne vredi, i da li nam ovo govori da vera u Boga više nije dobrodošla?

Bez obzira koje ste religije, ovakve stvari se trebaju kritikovati, jer sve češće se iz modernog sistema izbacuju stvari koje nas teraju da se držimo tradicionalnih vrednosti. Zar ljudi opet nemaju pravo da biraju kakvim životom ćemo živeti, ili je sve to na papiru ovih organizacija.

Slični postovi

Kraj Fudbala: Ovo Je Prava Istina O Sportu

Nikola Milnovic

NOVO: 5 Kilometara Ogromna kolona ruskih vojnika kreće se ka Kijevu (FOTO)

Nikola Milnovic

PANDORINA KUTIJA: Eu da uzme Ruski zamrznuti novac za ukrajinsku odbranu

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija