IDIOKRATIJA
Image default

Indijski “NOSTRADAMUS” tvrdi da će uskoro doći do TREĆEG SVETSKOG RATA

U trenutku kada eskalira rat između Rusije i Ukrajine, i kada nema prestanka u ratu Izraela i Hamasa na Gazi, indijski astrolog nazvan ‘novi Nostradamus’  dolazi u žižu javnosti kako je navodno predvideo ‘tačan datum’ početka Trećeg svetskog rata. Prema ‘The Daily Star’-u, Kushal Kumar je rekao da “18. juna 2024. ima najjači planetarni podsticaj za pokretanje Trećeg svetskog rata, iako bi i 10. i 29. jun mogli imati svoju reč.”

Kushal Kumar je indijski astrolog koji tvrdi da je predvideo neke svetske događaje. Koristi vedsku astrološku kartu kako bi to učinio. Vedska astrološka karta je popularna u hinduističkoj kulturi i trebalo bi da predstavlja “mapu našeg karme” koristeći planetarne i zvezdane položaje. Ranije je navodno kako neki mediji tvrde, predvideo da će napetost eskalirati između Izraela i Hamasa, Kine i Tajvana, Rusije i NATO-a.

Prema ‘Daily Star’-u, on je rekao da se 2024. godine predviđaju zabrinjavajući uslovi u vezi sa ratom u žarištima širom sveta, posebno oko 8. maja. Takođe je naveo da se ukazuje na to da će napetost dalje eskalirati između Koreja, Kina-Tajvan, Bliski Istok i Ukrajina-Rusija.

Kushal Kumar je rekao: “Sada, utorak, 18. juna 2024. godine, ima najjači planetarni podsticaj za pokretanje Trećeg svetskog rata, iako bi i 10. i 29. juna mogli imati svoju reč.”

Hinduistička astrologija, poznata i kao indijska astrologija, Jyotish Shastra, i nedavno Vedska astrologija, tradicionalni je hinduistički sistem astrologije. To je jedna od šest pomoćnih disciplina u hinduizmu koja je povezana sa proučavanjem Veda.

Vedanga Jyotisha je jedan od najranijih tekstova o astronomiji u Vedama. Neki naučnici veruju da je horoskopska astrologija koja se praktikuje na indijskom potkontinentu došla iz helenističkih uticaja. Međutim, to je predmet intenzivne debate, a drugi naučnici veruju da se Jyotisha razvila nezavisno, iako je možda interaktovala sa grčkom astrologijom.

Naučni konsenzus je da je astrologija pseudonauka.

Indijske Vede su najstariji sveti tekstovi hinduizma i smatraju se osnovom indijske duhovne tradicije. One obuhvataju širok spektar tekstova koji pokrivaju različite teme, uključujući filozofiju, religiju, kosmologiju, rituale, moralne principe i druge aspekte života. Glavne indijske Vede su:

  1. Rigveda: Ova Veda sadrži himne i pesme koje se koriste u ritualima i molitvama. Smatra se najstarijim delom Vedskih spisa.
  2. Samaveda: Samaveda se sastoji od melodija i pesama koje se koriste u verskim obredima, uglavnom kao pesme pratioci u ritualima Rigvede.
  3. Yajurveda: Yajurveda sadrži prose i himne koji se koriste u ceremonijama žrtvovanja i ritualima.
  4. Atharvaveda: Atharvaveda je Veda koja se bavi praktičnim aspektima života, uključujući lečenje, magiju, ritualne obrede i svakodnevne molitve.

Ove Vede često se smatraju temeljima hinduističke filozofije i prakse, a njihov uticaj proteže se na različite aspekte indijskog društva, kulture i religije.

Vedski spisi su izuzetno raznoliki i sadrže širok spektar tema, uključujući verske rituale, filozofiju, astronomiju, medicinu, moralne principe i mnoge druge. Ova raznolikost može biti iznenađujuća za nekoga ko nije upoznat sa bogatstvom hinduističke tradicije.

Indijske Vede nastale su tokom dužeg perioda, a tačno vreme njihovog nastanka nije potpuno poznato. Prema tradiciji, smatra se da su nastale u drevnom Indijskom subkontinentu tokom perioda koji se proteže od pre 1500. do 500. godine pre nove ere. Međutim, neki delovi Veda mogu datirati i iz starijih vremena.

Slični postovi

Ups: Francuski Medicinari Ubrizgali u 140 Pacijenata Fiziološki Rastvor Umesto Fajzer Vakcine

Nikola Milnovic

U Dizni Zabavnom Parku nema više korišćenja reči ‘dečaci i devojčice’ kako bi se zadovoljila politika

Nikola Milnovic

Ako se ponovo pojave mere povodom pandemije, hoćete ih poštovati?

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija