IDIOKRATIJA
Image default

Rusija će u vojnoj paradi koja obeležava poraz nacističke Nemačke prikazati borbene tenkove sledeće generacije T-14 ARMATA

Jedan od najpoznatijih proizvoda moderne Ruske vojske, Armata T-14, biće prikazan javnosti ovog proleća u Moskvi 9 maja u okviru proslave u čast pobede Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu, potvrdili su zvaničnici iz Moskve.

TENK T-14 ARMATA

Tenk T-14 Armata je glavni borbeni tenk nove generacije koji je razvila ruska kompanija Uralvagonzavod (UVZ). Prvi put je zvanično predstavljen tokom moskovske Parade povodom Dana pobede u maju 2015. godine. Novo borbeno vozilo opremljeno je digitalizovanom opremom, bespilotnom kupolom i izolovanom oklopnom kapsulom za posadu.

T-14 ARMATA

Ono što je jako zanimljivo, tokom vojne parade povodom obeležavanja 75. godišnjice Radničke stranke koja je održana 10. oktobra 2020. u Pjongjangu, u Severnoj Koreji je predstavljena nova generacija glavnog tenka oružanih snaga sa dizajnom koji je ozbiljno sličan ruskoj Armati T-14, ali i Abrams M1A2 Američke proizvodnje.

Severna Koreja, Novi Glavni tenk

„ Parada pobede je za nas poseban dogadjaj: radi se o časti i odgovornosti“, rekao je Sergej Stoljarov, vođa delegacije iz državne kompanije.“Naši tenkovi su među najboljima na svetu i moramo ih dostojanstveno predstaviti na dogadjaju ove veličine“.

Parada, se održava 9. maja svake godine u srcu ruskog grada na samom Crvenom trgu, predstavlja Dan pobede, koji obeležava predaju nacističke Nemačke 1945. godine ubrzo nakon što su trupe Crvene armije zauzele Berlin.

Slični postovi

Odakle je zaista potekao VIRUS: Brojne zemlje nisu sigurne u izveštaj Svetske Zdravstvene Organizacije

Nikola Milnovic

Rusija Nudi Alternativu Nakon Što Se Brod Zaglavio U Sueckom Kanalu

Nikola Milnovic

NOVI NATO: Francuska Povukla Svoje Ambasadore iz Amerike Zbog Novog Dogovora

Nikola Milnovic
5 3 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija