IDIOKRATIJA
Image default

Da li će svet nestati 24/9/2022?

Ceo internet i društvene mreže su prepuni teorija zavere da će 24 septembar predstavljati kraj sveta, a za to se citira čudan govor nemačkog političara kao i jedna epizoda simpsonova.

Poslednjih dana, zavera da će se „nešto veliko“ desiti 24. septembra zavladala je i forumima i mejnstrim platformama kao što je TikTok poslednjih nedelja. Gomila klipova na različitim platformama tvrdi da nas tog datuma čeka nešto veliko, a scenariji su različiti.

Velike onlajn spekulacije počele su na nemačkim Kuanon kanalima na Telegramu ranije ovog meseca kada su pratioci počeli da dele video Fridriha Merca, lidera nemačke Hrišćansko-demokratske unije, koji je držao govor o ruskoj invaziji na Ukrajinu u februaru.

Merc u svom govoru izkazuje kako će svi pamtiti gde su bili 24. septembra, što je rasplamsalo brojne teorije zavere. Medjutim deluje da je on pogrešio te nije mislio 24. septembar već 24 februar, inače ovo je govorio nekoliko dana posle ruske invazije na Ukrajinu, i sugerisao je da zbog tog dogadjaja svi će pamtiti tadašnji datum.

Ovo je otprilike njegov ceo govor: “Drage kolege i kolegice, ovaj 24 septembar 2022 godine, će ostati u našim sećanjima, kao dan kojeg ćemo se svi sećati kasnije. Jednom ćemo reći, tačno znam gde sam bio, kada sam čuo prve reči o ratu u Ukrajini, i kada sam video tamošnje prve slike. Naše prve misli u tim trenucima su bile a i dalje su validne za sav narod Ukrajine.

Brojni korisnici društvenih mreža su izmenili ovaj kontekst njegovog govora i to su nastavili čak kada se Merc ispravio u zvaničnom zapisniku Bundestaga.

 

 

Ovo je očigledno da on govori za 24 februar i rat u Ukrajini, a ne za neki apokaliptični scenario koji bi se navodno trebao dogoditi 24 septembra, medjutim ovo nije zaustavilo veliki broj teorija zavere.

Jedna epizoda Simpsonova je kao i obično još više rasplamsala teorije zavere, jer već godinama mnogi veruju da oni pogadjaju mnoge dogadjaje, iako sam u ovom klipu prikazao suprotno:

Inače u epizodi pod nazivom “Homer i pripreme za sudnji dan” koja je izašla 6. januara 2013 godine, i deveta je epizoda 24 sezone što se poklapa sa 24 septembrom, dolazi do kraja sveta u vidu  udara elektromagnetnog udara, ili udara radijacije koja dolazi od strane sunca i koja uništava sve električne sisteme.

Ovaj scenario mnogi autori na internetu smatraju da je moguć, jer veruju da Simpsonovi “pogadjaju” često buduće dogadjaje,  a uz to dodaju i druge moguće scenarije koji bi se dogodili 24 septembra, od nuklearnog udara do različitih prirodnih nepogoda.

Sve u svemu nema nikakvih dokaza da će doći do ikakvih velikih udara radijacije koji bi mogli uticati na ceo svet u tolikoj meri da dodje do svetskog kolapsa.

Ali da ove solarne baklje mogu biti opasne govori nam i nedavni dogadjaj 16 septembra u kojem je ogromna solarna baglja  ometala ili gasila radio komunikacije u Africi i na Bliskom istoku

Solarna baklja, klasifikovana kao M8 u drugoj najenergetskoj kategoriji baklji, otišla je od Sunca u petak u 5:49, ometajući kratkotalasnu radio komunikaciju u delovima sveta okrenutim prema suncu. Prema Spaceweather.com, radio-amateri u Africi i na Bliskom istoku mogli su da dožive izobličenje signala do sat vremena nakon baklje.

Solarna baklja je „intenzivan nalet zračenja“ od sunca.

Oni nastaju kada se magnetna energija uskladištena u atmosferi Sunca nakuplja, eksplodira i iznenada se oslobađa.

Solarne baklje su svetle oblasti na površini Sunca, ali se mogu osetiti i na Zemlji, često izazivajući radio i magnetne smetnje.

Mogu da traju od minuta do sati, a materijal se zagreva na milione stepeni i oslobađa kao ultraljubičasto i rendgensko svetlo.

Sunčeve baklje se dešavaju stalno i zapravo su česte, ali da li su one zapravo opasne?

Dok solarne baklje mogu prekinuti radio signale, one zapravo ne mogu naštetiti ljudima.

„Štetno zračenje iz baklje ne može proći kroz Zemljinu atmosferu da bi fizički uticalo na ljude na zemlji“, kaže NASA.

Zemljina atmosfera apsorbuje ogromnu količinu energije i nikada zapravo ne dospe do površine, tako da nas zapravo ne može zbrisati.

Jedini način kojim bi solarna baklja mogla naškoditi ljudima jeste da probije nekako atmosferu, medjutim ona bi morala biti zaista neshvatljivo ogromna, što je verovatno nemoguće.

Po ovome zaista deluje da famozni scenariji kraja sveta 24 septembra su lažni, ali nikada ne znamo naravno šta se može dogoditi u Ukrajini.

 

Slični postovi

Odakle je Kovid-19 Potekao – Senat usvojio zakon o deklasifikaciji podataka o poreklu COVID-19

Nikola Milnovic

Paranoja U Australiji – Lokalna Vlada Pobila Pse Iz Skloništa Zbog Kovid Mera

Nikola Milnovic

Kako je Leonardo da Vinči Napravio TANK 1487. Godine (PHOTO)

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija