IDIOKRATIJA
Image default

Tesla Najavljuje Pravljenje Humanoidnog Robota Koji Će Biti U Vašoj Kući (VIDEO)

Ilon Mask je tokom uvrnute prezentacije u kojoj smo mogli videti lika kako pleše utegnut u kostimu, najavio da će njegova kompanija Tesla već sledeće godine napraviti robota koji će obavljati “dosadne” radnje kao što je odlazak u prodavnicu.

Plan kako bi robot navodno trebao izgledati

Nakon čudne prezentacije o nesumnjivo impresivnom poslu koji Tesla radi sa veštačkom inteligencijom, vlasnik kompanije Ilon Mask je na binu izveo lika koji je plesao u spandeks odelu, i po Masku ovako će izgledati Tesla bot.

Plesač u odelu, rekao je Mask, predstavlja model za novog humanoidnog robota koji će Tesla proizvesti u bliskoj budućnosti. Uz dubstep i čudan ples najavio je da će ovaj Teslin bot izaći možda već sledeće godine, da će biti visine od 1,7m i da će težiti oko 56 kg.

Uvrnuto Predstavljanje

Mask je rekao da je izgradnja robota koji zamenjuje ljude, nešto što nijedna kompanija u svetu nije blizu postizanja, stoga to je logičan korak napred u Teslinom radu na razvoju automobila koji se sami voze. „Naši automobili su polusvesni roboti na točkovima“, rekao je on. „Ima smisla staviti to u humanoidnu formu. Takođe smo prilično dobri u senzorima, baterijama i aktuatorima, pa mislimo da ćemo sledeće godine verovatno imati prototip koji u osnovi izgleda ovako. ”

Čak i po Maskovim standardima, to je bio bizaran i briljantan tračak gluposti: višenamenski sporedni šou koji je obuzdavao Tesline skeptike, hranio obožavaoce, zarađivao cenu akcija i stvarao privlačne naslove.

Jako je zanimljivo da niko ne spominje kako je sa ovim prezentovanjem bota kojeg još nije ni počeo praviti uspeo skrenuti pažnju sa vesti da je došlo do savezne istrage o tendenciji softvera kompanije Tesla, gde se autopilo zaleti u vozila hitne pomoće.

Ali zaboravite sve to, hajde da gledamo osobu u odelu spandeksa. Teško da već sledeće godine ova kompanija može napraviti takvog robota kakvog je opisao, jer još smo daleko od te tehnologije.

Pogledajte Boston Dynamics i njihovog najrazvijenijeg robota na dve noge, zaista impresivno.

U pitanju je robot pod imenom Atlas, i Boston Dynamics na ovome rade više od deceniju, i po njima oni su još daleko od komercijalne upotrebe. Deluje da Mask na ovakve senzacionalističke izjave upravo najviše zaradjuje, i od sebe gradi kultnu ličnost. Prosudite i sami da li se to isplati.

Pogledajte detaljnije ovome na klipu: 

 

 

Slični postovi

Fejsbuk Se Izvinjava Nakon Što Je Njihova Veštačka Inteligencija Označila Afroamerikance kao Primate

Nikola Milnovic

Kina prijavila prvi ljudski slučaj zaraze H10N3 PTIČJEG GRIPA

Nikola Milnovic

Odlazak Kentaro Miura: Autor Manga serijala “Berserk”

Slobodan Milnovic
0 0 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija