IDIOKRATIJA
Image default

Saopšteno je da Kijev priprema proboj za strane borce blokirane u Severodonjecku?

Kao što znate ovde jedino možete čuti vesti sa obe strane, i na taj način izbegavamo propagandu. Kako neki ruski mediji navode, uprkos tekućim pregovorima o mogućoj predaji ukrajinskih oružanih formacija blokiranih u hemijskoj fabrici Azot, predaje u bliskoj budućnosti neće biti. Prema ukrajinskim izvorima, Kijev radi na planu za spasavanje ostataka stranih plaćenika koji se nalaze u industrijskoj zoni.

Kako ruska strana navodi ukrajinska vojska za trenutnu situaciju u Severodonjecku krivi Zelenskog, koji je zabranio povlačenje trupa iz Severodonjecka. Kao rezultat toga, da bi se spasili ostaci Oružanih snaga Ukrajine, u grad su prebačene jedinice ukrajinskih specijalnih snaga i strani borci, koji su nakon nekog vremena i sami trebali evakuaciju, pošto su bili stisnuti u fabrici Azot.

Dalje oni smatraju da je ukrajinska strana ovde pretrpela ogromne gubitke sve samo kako Zelenski ne bi izgubio rejting.

U međuvremenu, u Severodonjecku još ništa nije završeno, u susednom Lisičansku se formira udarna grupa od jedinica ukrajinskih SOF i tamo raspoređenih nacionalnih bataljona. Zadatak ove grupe je da iz Severodonjecka izvuče strane vojnike blokirane na Azotu.

Tu je sad mnoštvo navoda da je zapadna strana besna na ukrajinsku stranu zbog odredjenog broja uhvaćenih stranih vojnika, a Rusija tvrdi i optužuje strane vojnike i ostatke ukrajinskih snaga da se kriju iza civila, što otežava ofanzivu.

Tu se spominju i odredjeni kontenjeri sa hemikalijama koji bi u najgorem scenariju mogli biti predmet katastrofe.

 

 

Slični postovi

Bloomberg SLUČAJNO postavio vest kako je Rusija NAPALA Ukrajinu

Nikola Milnovic

Veterani američke vojske kažu da su videli NLO na granici Izraela i Egipta 2014

Nikola Milnovic

Ovo je 10 Najmoćnijih zemalja na Svetu/ Lista 2021 godine

Slobodan Milnovic
4 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija