IDIOKRATIJA
Image default

PANIKA Vojska traga za teško naoružanim Vojnikom koji se odmetnuo nakon pretnji Političarima i Virusolozima

Više od 400 specijalizovanih vojnika traži naoružanog vojnika koji se našao na belgijskoj antiterorističkoj listi za nadzor zbog njegovih ekstremno desničarskih stavova. Svi su se uplašili jer je nestao nakon što je pretio smrću glavnom virusologu u zemlji.

Jurgen Conings/ AP

Jurgen Conings, koji se nalazio na listi nadzora zbog svojih ekstremističkih stavova, nestao je u ponedeljak nakon što je iz svoje vojne baze uzeo oružje, uključujući raketne bacače, i uputio pretnje javnim ličnostima i institucijama, saopštile su belgijske vlasti. Belgijski mediji rekli su da je pretio da će ubiti istaknutog virusologa, koji je stavljen pod policijsku zaštitu nakon što je Conings primećen u blizini njegove kuće.

Otkriće njegovog automobila u blizini nacionalnog parka u utorak izazvalo je potragu u kojoj su učestvovale stotine policajaca i vojnika. Vlasti su u petak otkazale potragu rekavši da nisu mogle da pronađu 46-godišnjaka u više od 30.000 hektara borovih šuma, pustara i jezera u Hoge Kempenu, nacionalnom parku u blizini belgijskih granica sa Holandijom i Nemačkom.

On je prilično iskusan vojnik jer je išao u jedanaest stranih misija i to u Jugoslaviji, Bosni, Kosovu, Libanu, Iraku i Avganistanu. Ono što još budi paniku jeste što je uzeo četiri raketna bacača i niz drugih oružja.

„Postoje indicije da je nasilan i da su se u poslednja 24 sata pojavili dokazi da taj čovek predstavlja akutnu pretnju“, rekao je ministar pravde Vincent Van Kuickenborne za VTM Nieuvs.

Uoči svog nestanka, Conings je pretio nekoliko ljudi, uključujući vrhunskog virologa umešanog u belgijski odgovor na COVID-19 Marka Van Ransta.

„Suprotstavljanje zdravstvenim merama i vakcinama i koronavirusu prečesto se poklapa sa veličanjem nasilja i brutalnog rasizma“, napisao je Van Ranst na Tvitteru.

„Neka bude jasno jedno: takve pretnje me ne impresioniraju.“

Conings je imao tri decenije dugu karijeru snajperiste pre nego što je počeo da upućuje pretnje i rasističke stvari na društvenim mrežama.

On je navodno u belešci koja je ostavljena njegovoj porodici rekao da “više ne može živeti u društvu gde su nam političari i virusolozi oduzeli sve”, izveštava The Sun.

Vlasti su objavile bilten za pretragu Coningsa, koji je opisan kao bez kose i tetoviran.

Bilten je upozorio javnost da ne prilazi Coningsu ukoliko ga vide i zatražio od Coningsa da se preda.

Ovo je zaista zastrašujuće, ali se nadamo da neće ovo iskoristiti kako bi sada svakog ko recimo kritikuje odredjene mere koje se kose sa zdravim razumom, proglasili desničarem i rasistom. Takodje karantini su ko zna kako uticali na mentalno zdravlje svih ljudi, i to bi trebalo biti fokus, a ne Evrovizija i slične stvari.

Slični postovi

Obrnule Se Sankcije: U Nemačkoj Javne Zgrade Će Se Grejati na 19 STEPENI

Nikola Milnovic

Džef Bezos Postaje Prvi Milijarder Koji Ide u SVEMIR

Nikola Milnovic

BIBLIJSKE SCENE: Najezda Miliona Miševa u AUSTRALIJI

Nikola Milnovic
5 3 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija