IDIOKRATIJA
Image default

Novine NAPALE Guvernera jer je zabranio pravljenje Kovid Pasoša

 

Nakon što je Guverner Floride Ron DeSantis izjavio da planira banovati takozvani ‘kovid pasoš’ u celoj Floridi, novine pod imenom The Palm Beach Post žustro su kritikovale njegov potez u novom članku, govoreći da njegova naredba nema smisla.

 

Popularne novine iz Floride su u svom  tekstu napale Guvernera zbog toga što je banovao Covid-19 pasoše, koji predstavljaju dokaz da ste se vakcinisali. Ideja je da ti pasoši omoguće ljudima da prisustvuju dogadjajima sa većom publikom, dok oni koji nisu vakcinisani ne bi to smeli činiti. Medjutim DeSantis je početkom aprila izdao izvršnu naredbu sprečavajući državne organe i privatna preduzeća da zahtevaju dokaz o vakcinaciji. Tvrdio je da to narušava slobodu pojedinca.

Novine su stoga izjavile sledeće: “Argument guvernera nema smisla. Pred nama je pitanje javnog zdravlja. I nema sumnje da su vakcinacije najefikasnije oružje protiv COVID-19 koje su još osmišljene “, napisao je odbor novina. „Sprečavajući Floriđane da prave razliku između toga ko je vakcinisan i ko nije, DeSantis nam poručuje da se zadovoljimo produžavanjem pandemije.“

Dalje je u novinama pisalo: „Čitav guvernerov odgovor protiv virusa zasnovan je na ideji da je najbolje verovati ljudima da će učiniti pravu stvar, a da im vlada ne kaže šta da rade“.

Ja se samo pitam otkada novine imaju prava da se mešaju u struku, i da li bi isto to pisali da je ovakav zakon doneo političar kojeg podržavaju, to je i problem današnjih novina, nema objektivnosti. Da ovako napadaju svakog političara bez obzira na političku opredeljenost, živeli bi u mnogo boljem svetu u kojem bi logika došla do izdražaja. I da li nakon svih političkih afera, skandala kao što je “Vatergejt“, ljudi mogu verovati da će vlada doneti najbolju odluku za ljude.

Da li će ove novine napasti i Belu kuću jer tamošnja sekretarica za štampu je izjavila da savezna vlada neće podržavati sistem koji zahteva da Amerikanci nose akreditiv. Neće postojati federalna baza podataka o vakcinacijama i neće biti obavezan savezni mandat da svi moraju dobiti jednu legitimaciju o vakcinaciji. Da li će se oglasiti i povodom ovoga, čisto sumnjam.

Svideo vam se članak? ocenite ga i ostavite komentar.

 

 

 

 

Slični postovi

Veliki anti-vladini protesti u Haitiju – Sjedinjene Države bi mogle intervenisati?

Nikola Milnovic

Predsednik Francuske primio šamarčinu (VIDEO)

Nikola Milnovic

Top 5 Najčuvanijih Mesta Na Planeti

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija