IDIOKRATIJA
Image default

Kraj Slučaja Protiv ASANŽA? Glavni svedok protiv njega LAGAO

Glavni svedok u slučaju Ministarstva pravde Sjedinjenih Država protiv Džulijana Asanža priznao je da je izmislio ključne optužbe u optužnici protiv osnivača Vikileaks-a.

Dolazi do šokantne vesti oko slučaja Asanž. Glavni svedok u slučaju Ministarstva pravde Sjedinjenih Država protiv Džulijana Asanža priznao je da je izmislio ključne optužbe u optužnici protiv osnivača Vikileaks-a. Svedok, koji ima dokumentovanu istoriju sociopatije kao i nekoliko presuda za seksualno zlostavljanje maloletnika i široku finansijsku prevaru, priznao je to u nedavno objavljenom intervjuu u Stundinu, gde je takođe priznao da je nastavio sa zločinom tokom rada za ministarstvo pravde i FBI, kao i da je dobio obećanje da će imati imunitet od krivičnog gonjenja.

Dotičnog čoveka, Sigurdura Ingija Thordarsona, američke vlasti regrutovale su za izgradnju slučaja protiv Asanža nakon što ih je obmanuo da mu veruju kako je on ranije bio njegov blizak saradnik. U stvari, dobrovoljno se prijavio da prikupi novac za Vikiliks 2010. godine, ali utvrđeno je da je iskoristio tu priliku da proneveri više od 50.000 američkih dolara od organizacije.

Sjedinjene Države trenutno traže Asanžovo izručenje iz Ujedinjenog Kraljevstva kako bi mu se sudilo zbog špijunaže u vezi sa objavljivanjem procurelih poverljivih dokumenata. Ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti kaznu od čak 175 godina zatvora. Optužnica je izazvala strah za slobodu štampe u Sjedinjenim Državama i šire i izazvala oštre izjave u znak podrške Asanžu iz Amnesti International-a, Reportera bez granica, redakcije Vašington posta i mnogih drugih.

Thordarson sada priznaje Stundinu (novine) da Asanž nikada od njega nije tražio da hakuje ili pristupa telefonskim snimcima poslanika. Njegova nova tvrdnja je da je u stvari dobio neke dosijee od treće strane koja je tvrdila da je snimala poslanike i ponudila da ih podeli sa Asanžom, a da nije imao pojma šta zapravo sadrže.

Ovo je zaista jezivo da su vlasti tek tako koristile ovakvu osobu kao svedoka, samo kako bi zatvorili čoveka koji je izneo istinu. Tretiraju Asanža kao da je najveći zločinac u istoriji a sve što je on uradio jeste prikazivanje prljavog veša vladinih agencija i političara, a kada se to tretira kao kriminal onda znamo da nešto nije u redu sa ovim sistemom.

Svideo vam se članak? Ocenite ga, Ostavite komentar.

Slični postovi

NOVO OTKRIĆE čuvenog izgubljenog leta (MH370)

Nikola Milnovic

Rusija Proterala 10 Američkih Diplomata Kao Odgovor Američkim Sankcijama

Nikola Milnovic

Osude Iz Celog Sveta Zbog Zatvaranja Službe Od Strane Londonske Policije Uoči Velikog Petka

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija