IDIOKRATIJA
Image default

Bizarni Dogadjaji u Kanadi neće nikoga ostaviti Ravnodušnim

Lideri domorodačkih grupa u Kanadi izjavili su da su istražitelji pronašli stotine neobeleženih grobova na mestu nekadašnje škole za domorodačku decu, nakon što je prošlog meseca 215 dečjih tela pronađeno u drugoj školi.

Tela su otkrivena u rezidencijalnoj školi koja je radila od 1899. do 1997. godine, oko 135 kilometara istočno od Redžajne, glavnog grada pokrajine Saskačevan. Kanadske rezidencijalne škole bile su obavezne ustanove kojima su upravljale vlada i crkvene vlasti tokom 19. i 20. veka, a čiji je cilj bio da nasilno asimiluju domorodačku omladinu. Više od 150.000 domorodačke dece prošlo je kroz rezidencijalne škole između 1863. i 1998. godine.

I onda je svet ostao u soku, religija je opet, na tapeti. Reakcije nisu izostale, ceo svet osudio je ovaj zlocin , kao sto i treba ali nekako se osudjuje sama crkva, a niko drugi, ukljucujuci same vlasti tada, na celu sa premijerom, ne osudjuju se politicari, moćnici, koji su sve ovo sprovodili, jer bože moj kako je moguce da vi primite 150 000 malih ljudi, dece, a da nemate dirigovanu poolitiku, političare iza cele price, velike bogate ljude, kompanije.

Papa je zatrazio od vlasti da se ova tuzna vest istrazi do kraja, ali dzabe, opet je i on kriv. Barem to tako prikazuju zapadni mediji.

Za manje od sat vremena izgorele su dve crkve u Britanskoj Kolumbiji, na području na kojem živi autohtono indijansko stanovništvo. Dok su samo prošle nedelje u zapadnoj Kanadi  izgorele četiri katoličke crkve a neverovatno je da je sama Policija objavila da su crkve potpuno uništene, dodavši kako požare smatra “sumnjivima”. iako su prošlog ponedjeljka izgorele još dve crkve u istoj provinciji.

Apsolutno je neophodno da se istrazi ceo dogadjaj, i da se koliko toliko pronadje neki mir i sama istina, mada pravda paljenjem crkvi nece doneti nista dobro.

Slični postovi

Još Jedna Američka Država Banovala Kovid Pasoše

Nikola Milnovic

Da Li Je Ovo Kraj HOLIVUDA – Dodelu Oskara Gledalo Najmanje Ljudi Do Sada

Nikola Milnovic

Rusija Proterala 10 Američkih Diplomata Kao Odgovor Američkim Sankcijama

Nikola Milnovic
5 3 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija