IDIOKRATIJA
Image default

Kina odbila da učestvuje u drugoj fazi istrage oko izvora KOVID-19

Kako se promenio narativ zapadnih medija, sada se sve više priča o izvoru Kovid-19, nakon što se počelo sumnjati da zvanični iskazi nisu istiniti. Sada ponovo su bačene sumnje na kineske iskaze, i trebalo bi da dodje do druge faze istrage, medjutim kineska vlada neće učestvovati u drugoj fazi istrage Svetske zdravstvene organizacije o poreklu Covid-19, saopštio je u četvrtak najviši zdravstveni zvaničnik, nakon što je u predlog uključena mogućnost curenja virusa iz laboratorije u Vuhanu.

Zeng Jikin, zamenik šefa Nacionalne zdravstvene komisije, rekao je na konferenciji za novinare u Pekingu da je bio “iznenađen” kada je primetio da je curenje virusa iz laboratorije navedeno kao istraživački cilj u drugoj fazi istrage.
“U nekim aspektima, plan SZO za sledeću fazu istrage porekla koronavirusa ne poštuje zdrav razum i protiv je nauke. Nemoguće je da prihvatimo takav plan”, rekao je on.

Liang Vanian, viši naučnik i predstavnik za kinesku stranu zajedničke istrage SZO, rekao je tokom brifinga za novinare da bi, umesto da se vrati u Kinu, tim stručnjaka trebao dati prioritet „vrlo verovatnoj“ mogućnosti da koronavirus potiče od životinja.

Takođe je ukazao na izveštaje o pronalaženju Kovid-19 u otpadnim vodama iz različitih zemalja otprilike u isto vreme kada je bolest prvi put otkrivena u Vuhanu, te je predložio istražiteljima da prošire svoja istraživanja na lokacije van Kine.

Kineski zvaničnici su takođe iskoristili konferenciju za štampu da ponove da institut za virusologiju Vuhan nije imao veze sa izbijanjem epidemije.

Nakon što su početkom ove godine proveli oko četiri nedelje u Kini, stručnjaci su u svom početnom izveštaju zaključili da je virus verovatno potekao od životinje pre nego što se proširio na ljude u decembru 2019. Ali nalazi su pod lupom zapadnih država, koje tvrde da istrazi nedostaje transparentnost. Američki predsednik Džo Bajden od tada je naredio američkim obaveštajnim agencijama da izvrše sopstvenu procenu kako je započela zdravstvena kriza.

Australijski premijer Skot Morison ponovio je svoj poziv na transparentnu istragu porekla pandemije, rekavši da „svet zaslužuje odgovore“. Morrison je ponavljao poziv Grupe sedmorice za „pravovremenu, transparentnu, stručno vođenu i naučno zasnovanu studiju“ o počecima virusa koja bi uključivala obnovljene istrage u Kini.

Generalni direktor SZO  Tedros Adhanom Ghebreiesus pridružio se pozivima da Kina potpunije sarađuje sa novom istragom porekla Kovid-19 15. jula, rekavši da je prvu sputavao nedostatak neobrađenih podataka u prvim danima pandemije.
„Molimo Kinu da bude transparentna i otvorena i da sarađuje“, rekao je on na konferenciji za novinare. „Dugujemo milionima stradalih i milionima umrlih da bismo znali šta se dogodilo.

Zanimljivo je kako je prošle godine svako ko je sumnjao da je virus procureo iz laboratorije, okarakterisan kao teoretičar zavere, medjutim sada kada je Bajdenova administracija stupila na stranu, te iste teorije propagiraju zapadni mediji. Zar oni nisu sada teoretičari zavera i zar oni ne bi trebali sada biti cenzurisani, pravo je pitanje.

Slični postovi

Šta se to dešava u ČERNOBILU? (VIDEO)

Nikola Milnovic

Amerika Istražuje Moguće Misteriozne Energetske Napade Nepoznatim Oružjem

Nikola Milnovic

MISTERIOZNA RUPA u Meksiku Nastavlja da raste i predstavlja opasnost za mnoge

Nikola Milnovic
0 0 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija