IDIOKRATIJA
Image default

STIGAO NAM JE NOVI RUSKI NEVIDLJIVI AVION

Ruski proizvođači aviona kažu da će predstaviti potencijalni novi borbeni avion na moskovskom aviosalonu koji se otvara sledeće nedelje.

Novi ratni avion sakriven pod ceradom snimljen je dok je vučen do samog parkinga preko aerodroma u Žukovskom, van Moskve, gde se u utorak 20.07.2021. godine otvara Međunarodni vazduhoplovno-svemirski salon MAKS-2021. Ruski predsednik Vladimir Putin bio je u rutinskoj inspekciji i samom otvaranj  sajma.

Ruski mediji izveštavaju da je novi mlazni avion proizveo proizvođač aviona Suhoj u programu razvoja lakog taktičkog lovca. Za razliku od najnovijeg ruskog stelt lovca Su-57, novi avion je manji i ima jedan motor.

Novi Stelth Avion “Checkmate”.

Su-57 je napravljen da odgovara američkom stelt lovcu F-22 Raptor, ali za razliku od američkog letelice koje je u upotrebi od 2005. njegova serijska proizvodnja tek započinje i novi motor koji treba da mu omogući sposobnost da krstari nadzvučnim brzinama.

Rusija je takodje proizvela avangard hipersonični raketni sistem, a njime će biti opremljen i borbeni avion Su-57, koji je već uključen u vojni arsenal kojim Rusija raspolaže. Domet ispaljenih raketa iz ovog aviona je i do 2.000 kilometara, a taj projektil je neuhvatljiv za protivničku odbranu jer može leteti jako visoko i brži je od zvuka čak 20 puta.

Čini se da je perspektivni ruski borbeni avion namenjen da se takmiči sa američkim lovcem F-35 Lightning II kao i kineskoj verziji J-31, koji je ušao u upotrebu 2015. Rusija se nada da će na kraju novi avion ponuditi stranim kupcima.

Na najranijim slikama Šah-mat je pokriven ceradom. Na fotografijama koje su se pojavile u nedelju cerade više nema. Ono što je ispod može biti budući lider i gospodar neba.

Slični postovi

Rusija Ispalila VATRU na Britanski Vojni Brod – Britanija uhvaćena u laži? (VIDEO)

Nikola Milnovic

Misteriozan grad koji je isklesan u kamenu: Antički grad Petra u Jordanu (PHOTO)

Slobodan Milnovic

Amerika gubi konce: Gradonačelnik Čikaga nudi intervjue SAMO novinarima „crnih ili smeđih“ zbog RAZNOLIKOSTI

Slobodan Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija