IDIOKRATIJA
Image default

Još jedan milijarder ponudio scenario za MIR U UKRAJINI

Kao i Ilon Mask sada i menadžer hedž fonda Bil Ekman kaže da bi Kijev trebalo da učini ustupke Moskvi.

Milijarder investitor Bil Ekman pridružio se industrijalcu Elonu Masku u otvorenoj izjavi da Ukrajina treba da se odrekne svih potraživanja nad Krimom u zamenu za prekid neprijateljstava sa Rusijom.

Menadžer hedž fonda Pershing Skuare je najnoviji bogati biznismen koji se zalaže za prekid vatre, pozivajući da se američka vojna podrška nastavi samo sve dok Ukrajina treba da vrati svoje granice na ono što su bile pre invazije u februaru—ali nakon ruske aneksije Krima pre osam godina.

„Ako se vratimo na status kvo, Rusija neće biti nagrađena za svoju agresiju i Ukrajina može odmah da počne da se obnavlja uz podršku Zapada“, objavio je on kasno u nedelju. „Hiljade života će biti spašene i resursi će se moći uložiti u obnovu Ukrajine, a ne u rat koji će dovesti samo do još većeg razaranja i smrti.

Mask i rizični kapitalista Dejvid Saks, bivši izvršni direktor Pajpala, nedavno su se zalagali u korist okončanja neprijateljstava koja uključuje ustupke Ukrajine glavnim ruskim zahtevima.

Saks je u takodje u nizu tvitova tvrdio da bi SAD trebalo da predlože primirje na osnovu teritorije koja je postojala pre invazije na Ukrajinu, a da Ukrajina treba da obeća da neće ući u NATO.

Ilon Mask je imao slične predloge na tviteru i čak je predložio da nove oblasti Ukrajine koje su referendumom sada pripojene Rusiji, bi trebale imati novi referendum pod okriljem UN-a i tako bi se trebala odlučiti sudbina ovih teritorija.

Mask je zatim bio pod žestokim udarima kritike da su neki mediji na zapadu počeli da se pitaju da li njegovi tvitovi mogu biti pretnja pod nacionalnu bezbednost, čak je uporedio Krim sa Havajima koji su od važnog značaja za Ameriku.

Ovo ili će se dogoditi pre ili kasnije ili će se nastaviti krvoproliće zajedno sa velikom zaradom kompanija koje šalju oružje u Ukrajinu zajedno sa investitorima tih kompanija.

Ilon Mask izjavio da neće više obezbedjivati Starlink tehnologiju Ukrajini ali dan nakon toga odjednom menja mišljenje

Musk je bio izjavio da SpaceX ne može da finansira ukrajinski Starlink „neograničeno“
Izjava milijardera dolazi nakon što ga je ukrajinski ambasador napao zbog njegovog predloženog „mirovnog plana“, kojeg smo sad spomonjali.

SpaceX ne traži da nadoknadi prošle troškove, ali takođe ne može da finansira postojeći sistem na neodređeno vreme i da pošalje još nekoliko hiljada terminala koji koriste podatke do 100 puta veću od uobičajenih domaćinstava. Ovo je nerazumno“, rekao je Musk na Tviteru.

Ali samo dan nakon toga Elon Musk je najavio da će njegova kompanija nastaviti da plaća usluge Starlink satelitskog interneta u ratom razorenoj Ukrajini dan nakon što je sugerisao da ne može nastaviti da finansira projekat.

Dan ranije, Musk je na Tviteru rekao da SpaceX neće moći da plaća Starlink u Ukrajini na neodređeno vreme. A američka vojska je potvrdila da komunicira sa milijarderovom kompanijom o finansiranju kritične mreže.

Da mu nije neko pokucao na vrata? Ovo nam govori da neće biti kraja rata, i da nijedna strana ne želi da odustane, a ovo je odlična mogućnost Sjedinjenih država da proksi ratom možda iscrpi rusku vojsku, ali da li će to učiniti pre nego što krene haos u Evropi pre protesta?

Slični postovi

Ljudski Zoološki Vrtovi – Istorija Koju Evropa Želi Da Sakrije

Nikola Milnovic

STIGAO NAM JE NOVI RUSKI NEVIDLJIVI AVION

Slobodan Milnovic

Amerika Upozorava Kinu Da Ne Pomaže Rusiji u slučaju novih SANKCIJA

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija