IDIOKRATIJA
Image default

Misteriozna Smrt Čuvenog Edgara Alana Po-a

Edgar Alan Po je bio čuveni američki pisac, urednik, i književni kritičar, posebno je bio poznat svojim pričama misterije i jeze, a ono što je neverovatno, njegova smrt je bilo upravo takva.

Edgar Alan Po je bio majstor za horor priče a živeo je od 1809. do 1849 godine, a uprkos svom jezivom književnom geniju, život Edgara Alana Poa bio je kratak i uglavnom nesrećan. Nakon što je njegova mlada supruga Virdžinija 1842. godine dobila tuberkulozu i umrla pet godina kasnije,  Po se odao alkoholu i nije izlazio iz flaše.

Medjutim delovalo je da mu se sreća osmehnula konačno 1849. godine kada je u gle čuda i bizarnosti u državi Virdžinija zaprosio svoju staru ljubav Elmiru Shelton.

27. Septembra 1849. godine on napušta mesto Ričmond i navodno kreće za Filadelfiju, ali detalji daljeg njegovog kretanja i prebivališta ostaju nepoznati. 3. Oktobra prolaznik je primetio pisca kako se srušio u blizini irskog paba u Baltimoru državi Merilend.

Njegov prijatelj ga je ubrzo našao te je pomislio da je on u stanju pijanstva i da se zato ne pomera. Ali ono što je bilo čudno, Po je bio u staroj jeftinoj odeći što je bilo neoubičajeno za njega, uprkos pijanstvu brinuo je o svom odevanju.

Odvežen je u bolnicu, budio se i ponovo je gubio svest, a 7. okobra je navodno izgovorio poslednje reči: „Gospode, pomozi mojoj jadnoj duši“.

Poova smrt ostavila je misteriju koja traje duže od jednog veka. Čini se da nije podneta nijedna potvrda o smrti, a lokalne novine objavile su Poov uzrok smrti kao „zagušenje mozga“, što bi trebalo da bude eufemizam zbog trovanja alkoholom. Ali mnogi misle da je neko drugi odgovoran za njegovu smrt, medjutim nikada ništa nije dokazano.

Svideo vam se članak? Ocenite ga i ostavite dole komentar, takodje zapratite IDIOKRATIJU i na youtube:

Slični postovi

Spašen Fudbal: Nakon velikih protesta klubovi odustaju od Superlige

Nikola Milnovic

Koga Pljuvati Sad: Kako Mediji Pucaju Nakon Što Više Nema Trampa?

Nikola Milnovic

BIBLIJSKE SCENE: Najezda Miliona Miševa u AUSTRALIJI

Nikola Milnovic
4.7 27 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija