IDIOKRATIJA
Image default

JOHN CENA je dokaz narastajuće snage Kine

Tajvan I sama kontroverza oko John Cena-e lako može da etiketira američku nesposobnost da uvidi uspon drugih svetskih sila.

John Cena

Iako SAD vide Kinu kao protivnika, njihova tržišta su previše integrisana  odnosno povezana da bi se zanemario osećaj Pekinga – a sama kontroverza oko američkog rvača Džona Cene koji je izjavio da voli Kinu je savršen pokazatelj te neoborive činjenice.

Inače, haos je izbio nakon što je američka rvačka zvezda John Cena, u marketingu filma „Fast And Furious 9“ Tajvan nazivao „zemljom“. Komentar, iako nenameran, izazvao je masovnu reakciju u Kini, što ga je nateralo da na Veibu postavi video s izvinjenjem povlačeći svoje komentare i izražavajući ljubav prema zemlji. Međutim, ubrzo se pokazalo da je to mač sa dve oštrice, jer je njegovo izvinjenje kasnije izazvalo gnevnu reakciju u Sjedinjenim Državama,pa su tako vodeći konzervativni komentatori i političari  direktno prozvali i optužili za klanjanje ka Pekingu.

Ovo naravno nije jedinstven slučaj, na primer 2019. godine zvezda NBA LeBron James suočio se sa sličnim kritikama nakon njegove podrške Pekingu u nizu koja je izbila kada je menadžer Houston Rocketsa tvitovao u korist hongkonških protesta. Nije iznenađujuće što su američki političari, poput Marca Rubia, više puta optuživali Kinu da ima moć da „izvozi“ svoju cenzuru i nametne svoje stavove Sjedinjenim Državama.

Ispred nas je jedan jasan pokazatelj koliko je Kineski uticaj u usponu, I to predstavlja ozbiljan problem Sjedinjenim Državama I drugim zapadnim zemljama.

 

 

Slični postovi

POČELO JE: Indija Skinula Tviteru Imunitet što znači da dolazi do rata protiv DRUŠTVENIH MREŽA

Nikola Milnovic

Džef Bezos Postaje Prvi Milijarder Koji Ide u SVEMIR

Nikola Milnovic

NEOČEKIVANO: Oštre reči izmedju Bajdena i Fejsbuka – “FEJSBUK UBIJA LJUDE”

Nikola Milnovic
5 2 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija