IDIOKRATIJA
Image default

Američki medij izbacio reč ‘muškarac’ iz teksta o trans atletičarima te se izvinio

Američki medij USA Today se morao izvinuti zbog članka koji je na njihovoj platformi postavila atletičarka jer je pisala o problemu takmičenja transrodnih osoba u ženskom sportu, govoreći kako to nije fer, a famozne “borce” sa interneta je uvredila reč ‘muškarac’.

Ovi mediji su postavili članak koji je napisala Čelzi Mičel, jedna od četiri srednjoškolke koja je prošle godine podnela neuspešnu tužbu osporavajući odluku Konektikata da dozvoli biološkim muškarcima da se takmiče u atletici za devojke.

Tužbu koja bi zabranila transrodnim sportistima takmičenje u ženskim srednjoškolskim sportovima, izbacio je sudija.

Šampionska trkačica napisala je da joj je oduzeto više titula i nagrada jer je bila prinuđena da se takmiči protiv sportista sa „ogromnom fizičkom prednošću: muško telo“

Ona je dalje u članku napisala kako izgleda taj osećaj gubitka od “muških trkača”, dodavši da se tada osećala kao da joj telo nije dovoljno dobro kako bi se takmičilo sa transrodnim takmičarima.

Dalje je napisala kako su u Konektikatu dve transrodne atletičarke od 2017. godine kada su počele da se takmiče sa ženama, osvojile 15 državnih titula, dok je ove iste titule nosilo devet devojaka u 2016. godini.

Muškarci imaju ogromne fizičke prednosti. Njihova tela su jednostavno veća i jača u proseku od ženskih tela. Očigledno je za svaku devojku na stazi “, napisala je.

Od celog njenog problema koji je izložila u članku, mnogima je zasmetalo zašto je ona koristila reč ‘muškarac’  kako bi opisala svoje protivnike, da je čak USA today zamenila reči „Muški trkač“ sa „transrodnim trkačem“

U nizu tvitova, Mičelova-ova advokatica Kristiana Holkomb optužila je medijsku organizaciju da je promenila Mičeline reči, samo zbog toga što su se neki pobunili.

Eto dame i gospodo dokle smo došli, nakon toliko problema u današnjem svetu, došli smo do toga da više ne smemo iskazati svoje mišljenje, ono se odmah cenzuriše i menja, kako se neko ne bi uvredio. Ukoliko se neko uvredio zbog pogrešnih izgovora, taj neko nije svestan da je današnji svet mnogo suroviji, i da ako te jedna reč povredi, ne očekuj da kroz život ideš logičkim razmišljanjem, i da se vodiš borbom protiv svih životnih problema.

 

Slični postovi

IMA NEKA TAJNA VEZA KOJA PO NAVODIMA DATIRA JOŠ IZ 2012: KINA I COVID-19?

Slobodan Milnovic

Superbogati zaradili dodatnih 195 Milijardi $ U Prvih 100 Dana Bajdenove Vlasti

Nikola Milnovic

BANKARI: Investitori u kritopovalute će izgubiti sav novac

Nikola Milnovic
5 2 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija