IDIOKRATIJA
Image default

Astronomi otkrili ogromnu novu strukturu na Mlečnom putu a ne znaju ŠTA JE TO

Kao što je teško izračunati zapreminu neke vode u kojoj plivate ili udaljenost objekata koji plutaju u istoj, tako isto je teško proceniti sve oko naše galaksije.  Jako je teško mnogo toga izračunati oko ovog crnila koji se daleko proteže, ali nekada dodjemo do neverovatnog otkrića koje nam je bilo ispred nosa, i onda se pitamo kako to nismo videli ranije.

Izvor: Pixabay.com

Jedno tako novootkriveno otkriće nam dolazi u vidu strukture koja je dobila ima Katail, i zaista predstavlja čudnu stvar. To je dugačak uvoj gasa koji je toliko veliki, da astronomi nisu sigurni da li je to možda deo galaktičkog spiralnog kraka koji do sada nismo primetili.

Čak i ako to nije znak neopisanog spiralnog kraka, Katail je možda najveći nit gasa u našoj galaksiji koji je do sada otkriven.

Čini se da je struktura do sada najudaljenija i najveća džinovska nit u galaksiji, piše tim astronoma sa Univerziteta Nanđing u Kini.

“Pitanje o tome kako se tako ogromna nit proizvodi na ekstremnoj galaktičkoj lokaciji ostaje otvoreno. Alternativno, Katail bi mogao biti deo novog kraka … iako je zagonetno da struktura ne sledi u potpunosti iskrivljenost galaktičkog diska. ”

Da bi identifikovao Katail, tim predvođen astronomom Univerziteta Nanđing Chong Liom je koristio ogroman sferni radio-teleskop sa otvorima od petsto metara (FAST) za traženje oblaka neutralnog atomskog vodonika (HI). Takvi oblaci se obično nalaze u spiralnim krakovima galaksija poput naše.

Sada se mnogi pitaju, šta još možemo pronaći u našoj galaksiji.

Ocenite članak i zapratite IDIOKRATIJU i na youtube: 

 

 

Slični postovi

Kontroverzna Studija: Kako bi izgledao miks čoveka i majmuna

Nikola Milnovic

Da li će Twiter i druge Društvene Mreže smiriti Lebron James-a !!!

Slobodan Milnovic

Djavolje patike se povlače iz proizvodnje nakon Nike Tužbe

Nikola Milnovic
5 2 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija