IDIOKRATIJA
Image default

Amerika Upozorava Kinu Da Ne Pomaže Rusiji u slučaju novih SANKCIJA

Sjedinjene Države su u četvrtak upozorile kineske firme da će se suočiti sa posledicama ako pokušaju da izbegnu bilo kakvu izvoznu kontrolu nametnutu Moskvi u slučaju invazije Rusije na Ukrajinu.

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs dao je ovu primedbu nakon što je kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su Kina i Rusija usaglasile svoje stavove o Ukrajini tokom sastanka njihovih ministara spoljnih poslova u Pekingu u četvrtak.

„Imamo niz alata koje možemo da primenimo ako vidimo da strane kompanije, uključujući one u Kini, daju sve od sebe da popune akcije kontrole izvoza SAD, da ih izbegnu, da ih zaobiđu“, rekao je Prajs na redovnom brifingu za novinare.

Zapadne zemlje kažu da bi svaka invazija Rusije na Ukrajinu donela sankcije Moskvi, a Vašington je rekao da je spreman da uvede finansijske sankcije, kao i mere za kontrolu izvoza.

Zvaničnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Piter Harel rekao je u sredu da Vašington radi na merama kontrole izvoza sa saveznicima u Aziji, uključujući Japan i Južnu Koreju.

Prajs je rekao da Rusija treba da zna da bliži odnos sa Pekingom neće nadoknaditi posledice nametnute kao odgovor na invaziju.

„Ako Rusija misli da će biti u poziciji… da ublaži neke od tih posledica, bližim odnosom sa (Kinom), to nije slučaj. To će zapravo učiniti rusku ekonomiju, na mnogo načina, krhkom. ,” rekao je.

Moskva je u više navrata odbacivala optužbe da planira invaziju na Ukrajinu kao „histeriju“ i „lažne vesti“, a čak je i Kijev u jednom trenutku kritikovao zapadne zvaničnike i medije da nanose štetu njenoj ekonomiji stalnim strahom od „neminovnog“ rata.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kritikovao je „malo neuravnoteženo“ izveštavanje o situaciji oko njegove zemlje koju su prikazali neki zapadni političari i mediji.

Danas ne vidimo veću eskalaciju nego što je bila ranije. Da, broj vojnika se povećao, ali sam o tome govorio početkom 2021. kada su govorili o vojnim vežbama Ruske Federacije“, naveo je Zelenski.

„Iz medijskog izveštavanja, izgleda da smo već u ratu, da su trupe već na putu, da je mobilizacija, da ljudi negde idu. To nije slučaj. Ne treba nam ova panika.”

Rusija celo vreme govori da neće izvršiti invaziju, ali zapadni mediji konstantno drže taj narativ vec decenijama, takodje procenjuje se da 2.000 američkih vojnika ide iz SAD ka Poljskoj i Rumuniji, koje se graniče sa Ukrajinom. Ostatak trupa u razmeštanju dolazi od onih koji su već u Nemačkoj.

Ovaj potez dolazi ubrzo nakon što je Bajdenova administracija objavila da stavlja 8.500 pripadnika u pojačanu pripravnost kao odgovor na rusko gomilanje vojske od 100.000 vojnika duž ukrajinskih granica.

Sa ovim ostajemo sa pitanjem ko zaista ovde vrši tenzije i ko zaista priželjkuje invaziju? Zapad će podržati suverenost Ukrajine u slučaju rata tako što će im dati oružje, ali mnogi su izjavljivali da Nato snage neće ulaziti na teritoriju te zemlje. U prevodu, držimo vas za ruku ali ipak nek vaš narod umire.

Umesto da obe strane zajedno smanje tenzije, deluje da ovoga puta neko želi da dodje do ovoga, a verujem da ni sama Ukrajina to ne želi. Rusiju ne branim jer ne volim ni taj autoritativni sistem koji se tamo nalazi, ali ako ćemo biti realni, koja zemlja bi dopustila da se protivnički vojni savez približava sve više vašim granicama, i još otvoreno taj savez vas opisuje kao neprijatelja.

Ako pogledamo kartu sveta, nijedna ruska vojna baza se ne nalazi na granici Sjedinjenih Država, zamislite da to nije slučaj, kako bi Amerika reagovala? Deluje da je svet odavno izgubio zdrav razum i zdravo razmišljanje.

 

Slični postovi

Iz Nepoznatih Razloga Uklonjen ISUS tokom sastanka G7

Nikola Milnovic

NOVO: 5 Kilometara Ogromna kolona ruskih vojnika kreće se ka Kijevu (FOTO)

Nikola Milnovic

Oružje Budućnosti: Rusija je pokrenula masovnu proizvodnju Autonomnih Ratnih Robota

Slobodan Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija