IDIOKRATIJA
Image default

Rusija: Vršeni Eksperimenti koronavirusa u Američkim laboratorijama u Ukrajini – Amerika: Teorije Zavere

U ovom članku dosta toga će vam podići obrvu sumnje, a ja ću se potruditi da dostavim informacije sa obe strane, ipak sve što pročitate uzmite sa dozom sumnje, jer obe strane su se upustile u veliki propagandni rat, ipak kako bi saznali o čemu se ovde radi idemo od početka. 

Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja da objavljuje podatke o radu navodnih američkih vojnih bioloških laboratorija u Ukrajini. Podsetimo, ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije izvestilo o radu 30 takvih objekata širom Ukrajine. Predstavljena su dokumenta koja svedoče o radu sa najopasnijim patogenima u kako ruska strana tvrdi američkim biološkim laboratorijama u Harkovu, Poltavi, Kijevu i drugim gradovima Ukrajine. Između ostalog, to su uzročnici kuge, antraksa, kolere itd.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Košanenkov je na brifingu rekao da su tokom specijalne operacije u Ukrajini dobijene informacije da su eksperimenti sa korona virusom slepih miševa vršeni u tajnim američkim vojnim objektima. Kako kažu, upravo su ovu varijantu korona virusa stručnjaci ranije označili kao početni soj KOVID-19.

Sada Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da ima bazu dokaza da su Amerikanci u svojim biološkim laboratorijama u Ukrajini bili angažovani na opasnim poslovima sa pomenutom vrstom korona virusa.

Rusija je takodje optužila ukrajinsku i američku stranu da planiraju koristiti hemijsko oružje, kako bi na kraju optužili Rusiju za to, medjutim amerikanci takodje imaju svog odgovor.

Sjedinjene Države su demantovale ruske tvrdnje da Vašington upravlja laboratorijama za biološki rat u Ukrajini, nazivajući te optužbe „besmislenim“ i upozoravajući da bi Moskva mogla da pokuša da upotrebi hemijsko ili biološko oružje tokom svoje ofanzive na susednu zemlju koja je u toku.

Američko poricanje u sredu usledilo je nekoliko sati nakon što je Rusija obnovila svoje optužbe da Vašington radi sa Kijevom na razvoju biološkog oružja u blizini granice između Ukrajine i Rusije.

Džen Psaki, sekretar za štampu Bele kuće, nazvala je rusku tvrdnju „besmislenom“ u nizu objava na Tviteru i rekla da Moskva „ima dugu i dobro dokumentovanu evidenciju upotrebe hemijskog oružja“.

To uključuje „pokušaje ubistava i trovanja“ političkih neprijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, poput ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, rekla je ona.

 

Ukrajina je takođe odbacila ruske tvrdnje, a portparol predsednika Vladimira Zelenskog je rekao da Kijev „strogo negira bilo kakve takve navode“.

Ranije u sredu, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova pozvala je Vašington da otkrije informacije o, kako je ona nazvala, svojim nezakonitim aktivnostima u Ukrajini.

Marija Zaharova je rekla da Rusija ima dokumente koji pokazuju da je ukrajinsko ministarstvo zdravlja naredilo uništavanje uzoraka kuge, kolere, antraksa i drugih patogena pre 24. februara, kada su ruske snage ušle u Ukrajinu.

Zaharova je rekla da dokumenti koje su iskopale ruske snage u Ukrajini pokazuju “hitan pokušaj brisanja dokaza o vojno-biološkim programima” koje finansira Pentagon.

„Može se zaključiti da su se komponente biološkog oružja razvijale u ukrajinskim biolaboratorijama koje se nalaze u neposrednoj blizini naše granice“, rekla je ona. „Hitno uništavanje opasnih patogena 24. februara bio je neophodan korak u cilju prikrivanja činjenice da su Ukrajina i SAD prekršile član 1. Konvencije o biološkom i toksičnom oružju.

Nije dala više detalja o dokumentima.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je u međuvremenu u utorak saopštilo da „SAD imaju 336 laboratorija u 30 zemalja pod svojom kontrolom, uključujući 26 samo u Ukrajini“. Takođe je pozvao SAD da „daju potpuni izveštaj o svojim biološkim vojnim aktivnostima u zemlji i inostranstvu i da se podvrgnu multilateralnoj verifikaciji“, ovo je izvestila Al Džazira.

Na pitanje o ruskim i kineskim tvrdnjama, portparol Ujedinjenih nacija je rekao da globalno telo nema „informacije koje bi potvrdile” izveštaje „o ovakvim laboratorijama”.

„Naše kolege iz Svetske zdravstvene organizacije koje su sarađivale sa ukrajinskim vladama rekle su da ne znaju za bilo kakvu aktivnost ukrajinske vlade, koja nije u skladu sa njenim međunarodnim ugovornim obavezama, uključujući hemijsko ili biološko oružje“, rekao je Stefan Dužarik, portparol UN.

Ukrajina je ranije rekla da, kao i mnoge druge zemlje, ima laboratorije javnog zdravlja koje istražuju kako da ublaže pretnje opasnih bolesti koje pogađaju i životinje i ljude.

Te laboratorije su dobile podršku od SAD, Evropske unije i Svetske zdravstvene organizacije, dok Pentagonov program za smanjenje biološke pretnje takođe radi sa ukrajinskom vladom na obezbeđivanju bezbednosti patogena i toksina koji se čuvaju u laboratorijama.

Bivši američki zvaničnik, koji je upoznat sa saradnjom između Kijeva i Vašingtona, rekao je u sredu agenciji Rojters da su SAD pomogle da se nekoliko ukrajinskih laboratorija koje su bile uključene u program biološkog oružja bivšeg Sovjetskog Saveza pretvore u javne zdravstvene ustanove.

Odvojeno u utorak, Viktorija Nuland, državni podsekretar za politička pitanja SAD, rekla je na saslušanju u Kongresu da Ukrajina ima objekte za biološka istraživanja i da je „prilično zabrinuta da ruske trupe možda žele da preuzmu kontrolu nad tim laboratorijama“.

„Tako da radimo sa Ukrajincima na tome kako da spreče da bilo koji od tih istraživačkih materijala dospe u ruke ruskih snaga“, dodala je ona.

Dokaz da tamo postoje biolaboratorije?

Kao što je napisano u utorak zvaničnik američkog Stejt departmenta Viktorija Nuland na neki način je priznala da Biolaboratorije postoje na tlu Ukrajine, ali i dalje se ne zna da li su zaista one finansirane od strane Sjedinjenih Država. Nulandova je svedočila na saslušanju Senatskog komiteta za spoljne poslove o Ukrajini u Vašingtonu i rekla da Sjedinjene Države rade sa Ukrajinom kako bi sprečile invaziju ruskih snaga da zaplene biološki istraživački materijal. Stejt department je takođe naveo da je zabrinut što ruske snage pokušavaju da preuzmu kontrolu nad biološkim istraživačkim objektima unutar Ukrajine.

Izjavom da će Rusija biti odgovorna za svaki „napad biološkim ili hemijskim oružjem“, Nuland je praktično priznala ono što je ruska vlada sve vreme govorila: da Biolaboratorije  razvijaju biološko oružje na tlu Ukrajine? ili su po vama ovo divlji navodi?  Šta vi kažete?

 

Medjutim ipak Pentagon je informaciju koju je iznelo rusko Ministarstvo odbrane o prisustvu vojnih bio-laboratorijskih programa u Ukrajini opisao kao „lažne i apsurdne“.

Tokom brifinga u Vašingtonu u sredu, portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio je da je „ova apsurdna ruska dezinformacija očigledno lažna“. Oni takodje optužuju Rusiju i Kinu da propagiraju namerno ove teorije zavere u svoju korist.

Kao što vidite ove informacije će vam podići obrvu, ali će vas naterati i da se zapitate, šta se ovde zaista dešava? i ko govori istinu?

Slični postovi

Američke Trupe Napuštaju Avganistan

Nikola Milnovic

Zašto Sanjamo Uvrnute Snove – Nova Teorija nam sugeriše nešto NEVEROVATNO

Nikola Milnovic

Masovni Protesti Širom Britanije Zbog Predloženog Zakona Koji Bi Dao Policiji Više Slobode

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija