IDIOKRATIJA
Image default

Elon Musk želi uskoro da ugradi moždane ČIPOVE u ljude

Ovih dana mikročipovi su aktuelna tema, prvo je DARPA izjavila kako je napravila mikročip koji detektuje viruse, a sada je kompanija Ilona Maska Neuralink izbacila video u kojem možemo da vidimo koliko je njihova tehnologija napredovala. Dole u klipu vidimo kako je čip pomogao majmunu da igra igrice sa svojim umom.

 

Ako se ispuni Maskovo predvidjanje, testiranje čipova sa majmuna na ljude bi moglo početi tokom godine. U februaru je izjavio da kompanija planira pokrenuti ljudska ispitivanja do kraja godine, nakon što je prvi put spomenuo njegov rad sa majmunskim implantima.

Kako je Mask često govorio njihov cilj je da implantiraju veštačku inteligenciju u ljudske mozgove kako bi potencijalno izlečili bolesti kao što su Alchajmer i Parkinsonova bolest.

Zanimljivo je da je Mask još 2019 godine govorio kako bi ljudska testiranja mogla početi krajem 2020 godine, ali eto vidite to se još nije obistinilo.

Neuralink je testirao čipove i na drugim životinjama, a proše godine kompanija je implantirala čip veštačke inteligencije u svinju.

Ovi implanti mogu čitati i zapisivati moždane aktivnosti, a Mask tvrdi da bi povezivanje interfejsa sa mozgom i mašinom mogao učiniti bilo šta, od lečenja paralize, davanje telepatske moći itd..

Treba upamtiti da Ilon Musk često ima senzacionalne izjave jer se to prodaje, i tako kompanija dobija na imidžu. Zaista bi bilo lepo kada bi ova tehnologija pomogla ljudima u borbi protiv raznih bolesti, ali problem je taj što niko ovde ne gleda i na moguće negativne strane.

Ako mikročip može da čita moždane aktivnosti, zar to ne znači da bi potencijalno mogao čitati i ljudske misli. Ovo je i radnja Orvelovog 1984 gde vlasti unapred znaju šta ćete činiti, što čini da vam je nemoguće se pobuniti ukoliko ste nezadovoljni sistemom.

Da im je ovo cilj govori i činjenica da Facebook takodje radi na tehnologiji koja bi imala potencijal da nam čita misli.

Uvek se počinje sa pričom kako sve to prave da bi poboljšali zdravlje ljudi, ali znamo da su sve tehnologije koje danas koristimo prvenstveno pravljene za vojsku, stoga zar nemamo pravo da se pitamo kako se ovo može zloupotrebiti, lične misli su nam jedina zagarantovana sloboda, a sa ovim nije više sigurno da li bi tako i ostalo.

Svideo vam se članak? ocenite ga, ostavite dole komentar i zapratite IDIOKRATIJU na youtube:

Slični postovi

Nešto čudno zaista postoji oko Svetskog Ekonomskog Foruma i Velikog Reseta

Nikola Milnovic

U Ovoj Srednjoj Školi Sportisti Će Nositi Nanogicu Za Praćenje Zbog Kovida

Nikola Milnovic

Elon Musk ponovo srušio BITKOIN a ovoga puta samo sa jednom rečju

Nikola Milnovic
5 5 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
1 Comment
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sucidial

Ne znam koliko je ovo dobro, jer previse ljudi voli ovog Muska, sto je previse opasno…

1
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija