IDIOKRATIJA
Image default

Džejms Kameron kaže da je testosteron „otrov“ koji muškarci moraju da uklone iz svog sistema

Džejms Kameron kaže da je testosteron „otrov“ koji muškarci moraju da uklone iz svog sistema.

Džejms Kameron, pisac i režiser filmova kao što su Terminator, Terminator 2, Istinite laži, Vanzemaljci i Titanik rekao je da su ranije u svojoj karijeri on i njegov rad bili otrovani „toksinom“ testosteronom dok je promovisao svog ekološkog aktivistu agitprop Avatar. nastavak, koji treba da izađe u decembru.

Prema Hollivood Reporter-u, Kameron je rekao: „Mnogo stvari koje sam radio ranije, ne bih uradio — u vezi sa karijerom i samo rizicima koje preuzimate kao divlji, otrovani testosteronom mladić. Uvek mislim na (testosteron) kao toksin koji morate polako da izbacite iz svog sistema.”

Prema Cracked-u, mladi Kameron je provalio u prostoriju za montažu svog rediteljskog debija, Piranha 2, kako bi ponovio film nakon što ga je producent filma uklonio iz projekta.

S druge strane, on je rekao za svoju vanzemaljsku žensku heroinu u Avataru: „Od samog početka, rekao sam, ona mora da ima s*s“, navodi Inverse.

 

Ta ista muška energija prenela se i na setove, zbog čega je Ed Haris udario Kamerona u lice na setu Bezdana prema IMDB-u.

Kameron je takođe rekao: „Napravio sam Titanik zato što sam želeo da zaronim u olupinu, a ne zato što sam posebno želeo da snimim film.

Kameronov novi film je nastavak njegove serije Avatar, a prvi film je stigao u bioskope još 2009. Njegovo interesovanje za filmsko stvaralaštvo sada počiva na njegovoj strasti za ekološkom održivošću. Za Avatar, Kameron je rekao: „Avatar je film sa najvećom zaradom, i to je film koji traži od vas da plačete za drvetom.

Očigledno Džejms Kameron ovim izjavama napada famoznu “toksičnu muškost” i istu krivi za opasne stvari koje je učinio kao mlad, i deluje da se kaje i za to sve krivi testosteron, ne shvatajući da je onda uspeo zbog tog istog testosterona ako je zaista on predstavljao nagon za to kako će snimiti neke filmove.

Što se tiče smanjenja testosterona kod muškaraca to zaista se dešava i predstavlja problem a ne dobru vest.

Kako je Rojters pisao još 2007 godine a ko zna kakva je sada situacija,

Nova studija je otkrila „znatan“ pad nivoa testosterona kod muškaraca u SAD od 1980-ih, ali razlozi za pad ostaju nejasni. Čini se da ovaj trend takođe nije povezan sa godinama.

Prosečan nivo muškog hormona opao je za 1 odsto godišnje, otkrili su dr Tomas Trevison i njegove kolege sa istraživačkih instituta Nove Engleske u Votertaunu u Masačusetsu. To znači da bi, na primer, 65-godišnjak 2002. godine imao nivo testosterona za 15 procenata niži od onih kod 65-godišnjaka 1987. To takođe znači da bi veći procenat muškaraca 2002. imao ispod -normalan nivo testosterona nego 1987.

„Mislimo da se čitava populacija pomalo pomera naniže“, rekao je Travison za Reuters Health. “Računamo na druge studije koje će ovo potvrditi.”

Pretpostavili su da bi rastuća prevalencija gojaznosti, kao i nagli pad pušenja cigareta, mogli pomoći da se objasne njihovi nalazi, s obzirom na to da su nivoi testosterona niži kod ljudi sa prekomernom težinom, a pušenje povećava nivoe testosterona. Ali ovi faktori su činili samo mali procenat uočene razlike.

Verovatno je neka vrsta izloženosti životnoj sredini odgovorna za pad testosterona, rekao je Travison, iako je rekao da bi pokušaj da se objasni šta bi to moglo biti zasnovano na trenutnim nalazima bila „čista pretpostavka“.

Od 1999. do 2016. godine, nivoi testosterona su opali kod adolescenata i mladih odraslih muškaraca (AIA), prema rezultatima predstavljenim na Virtuelnom iskustvu Američkog urološkog udruženja 2020.1.

„Ukupni pad testosterona kod muškaraca može se pripisati višestrukim etiologijama. Sjedinjene Države imaju stariju populaciju sa starijim muškarcima koji pokazuju niže nivoe testosterona. Štaviše, ukupna populacija ima povećanje komorbiditeta, uključujući dijabetes, što je možda uzrokovalo smanjenje ovog testosterona na nacionalnom nivou“, rekao je Soum Lokeshvar, MD, MBA, dolazeći urolog na Medicinskom fakultetu Jejla u Nju Hejvenu, Konektikat, tokom brifinga za štampu.

Pre 5 godina Forbes je pisao sledeće: Prema nedavnom izveštaju JAMA-e, terapija testosteronom među američkim muškarcima je u porastu. Od 2010. do 2013. godine, recepti su se više nego udvostručili, što istraživači delimično pripisuju sveprisutnim marketinškim kampanjama lekova koje podstiču starije muškarce da povećaju nivoe „niskog T“. Veliki porast interesovanja odražava istinsku fiziološku promenu: širom populacije, muškarci danas imaju manje testosterona u poređenju sa muškarcima istog uzrasta pre jedne generacije. Pitanje zašto zahteva raspetljavanje složene mreže društvenih, ekoloških i bihejvioralnih faktora koji razbijaju prastare ideje o muškosti i izazivaju stvarnu anksioznost zbog promene rodnih uloga.

Ili se pak forsira da je testosteron štetan i treba ga umanjiti kako to Kameron veruje, i muškarci koji se predstavljaju kao fizički snažni i ne žele da budu potčinjeni različitim društvenim normama se predstavljaju kao toksični muškarci.

Ukoliko niste znali

Testosteron igra ključnu ulogu u vašem telu:

mišićne mase i kostiju
dlake na licu i stidnim delovima
razvoj tela dubljih glasova
seksualni nagon
raspoloženje i kvalitet života
verbalno pamćenje i sposobnost mišljenja

Prema healthline.com Istraživanja pokazuju da muškarci sa većim odnosom ukupnog testosterona imaju smanjenu incidencu Alchajmerove bolesti. Takođe postoje dokazi za jaku korelaciju između testosterona i sposobnosti razmišljanja kao što su verbalno pamćenje i brža brzina obrade. Lečenje testosteronom za muškarce od 34 do 70 godina pokazalo je poboljšanje prostorne memorije.

Takodje kako ovaj sajt govori zdravo srce pumpa krv u ostatak tela, obezbeđujući mišiće i organe kiseonikom potrebnim za vrhunske performanse. Testosteron pomaže u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca kroz koštanu srž. Nizak nivo testosterona je povezan sa raznim kardiovaskularnim rizicima.

 

Slični postovi

Pevač Gradi Futuristički Grad U Africi Sa Kriptovalutama

Nikola Milnovic

Tviteraši napadaju Mel Gibsona jer se na snimku vidi kako salutira Donaldu Trampu

Nikola Milnovic

U Dizni Zabavnom Parku nema više korišćenja reči ‘dečaci i devojčice’ kako bi se zadovoljila politika

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija