IDIOKRATIJA
Image default

NSA, BIDEN I DANSKA su zajedno špijunirali Angelu Merkel?

Danska je pomogla NSA da špijunira Merkel i druge evropske lidere, otkrivaju novi izveštaji, dok Snovden kaže da je Biden bio „duboko umešan“ što još jednom potvrdjuje dvostruke aršine u svetu politike.

Angela Merkel

Američka nacionalna obaveštajna agencija (NSA), dobila je podršku od Danske u špijuniranju evropskih političara, prema novom zajedničkom izveštaju medija, za šta je predsednik Joe Biden dobro obavešten, kaže Edvard Snovden. Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Frank Valter-Steinmeier su među onima koje je špijunirala NSA uz saradnju i pomoć danske odbrambene obaveštajne službe (FE), navodi se u istrazi evropskih medija.

SAD špijuniraju ne samo sopstvene građane, već i lidere u stranim zemljama optužba je koja je izašla na videlo još 2013. godine, najviše zahvaljujući dokumentima koje je procurio od bivšeg dobavljača NSA-e, koji je postao prvi koji je obelodanio te informacije- iako je i dalje begunac u SAD-u – Edvard Snovden. Snoudenova curenja informacija posebno su otkrila da susame  privatne mobilne telefone Merkel nadzirale američke vlasti.

Američke obaveštajne agencije, Rusija i drugi, sve više i otvorenije okrenuti su ka šijuniranju ne samo sopstvenih gradjana već i visokih političkih krugova u njima prijateljskim zemljama. Pitanje se postavlja, šta je sa onim manje prijateljskim, koje se tu mere sprovode?

Slični postovi

Odakle je zaista potekao VIRUS: Brojne zemlje nisu sigurne u izveštaj Svetske Zdravstvene Organizacije

Nikola Milnovic

Microsoft Naoružava Američke Vojnike Sa Futurističkim Slušalicama

Nikola Milnovic

TAJNI NACISTIČKI PROJEKAT ‘RIESE’, POLJSKA (PHOTO)

Slobodan Milnovic
5 2 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija