IDIOKRATIJA
Image default

Elon Musk ponovo srušio BITKOIN a ovoga puta samo sa jednom rečju

Najveća i najpopularnija kriptovaluta je prilično pala po vrednosti nakon tvitova Elona Muska, koji je ovoga puta podstakao špekulacije da njegova kompanije Tesla može razmotriti prodaju ili je prodala svoj udeo u ovoj kriptovaluti.

Mask je prošle nedelje udario najpopularniju kriptovalutu Bitkoin neočekivanom najavom da Tesla obustavlja kupovinu svojih vozila pomoću bitkoina, zbog navodne zabrinutosti za zaštitu životne sredine. Milijarder je naveo probleme sa sve većom upotrebom fosilnih goriva u rudarstvu bitkoina, posebno uglja, jer su potrebne ogromne količine električne energije da bi se stvorio jedan žeton.

Dodao je da Tesla nije planirao da proda više svojih bitkoina, ali je potvrdio da kompanija gleda na druge kriptovalute koje se mnogo manje oslanjaju na energiju.

 

Bitkoineri će se ošamariti narednog kvartala kada saznaju da je Tesla bacio ostatak svog #Bitcoin imanja “, rekao je korisnik po imenu CriptoVhale u tvitu u nedelju. „Sa količinom mržnje koju @elonmusk dobija, ne bih mu zamerio“, dodao je.

Musk je jednostavno odgovorio jednom rečju: „Zaista“.

Cena bitkoina potonula je gotovo 8,5% nakon toga, na čak 42.441 američki dolar u ponedjeljak, u svom najvećem padu u više od tri meseca, i jednom od najvećih padova vrednosti otkako je cena prvi put počela da raste u januaru.

Kasnije u ponedeljak, kriptovaluta se podigla na više od 5% na iznad 45.000 dolara po novčiću nakon što je Musk tvitovao, „Tesla nije prodao nijedan bitcoin“.

Nekada je bila zamisao da kriptovalute predstavljaju novu vrstu finansijskog sistema kojeg niko ne može kontrolisati. A danas jedan Elon Mask jednim tvitom podiže i spušta koju god hoće kriptovalutu i tako zaradjuje ogromni novac.

Mask je stvorio veliki broj fanova postavljajući mimove i prateći trendove, tako predstavljajući sebe kao modernim biznismenom koji brine za ljude oko sebe i koji je za narod. Deluje da je od svoje ličnosti stvorio kult koji ljudi slepo prate, a on koristi sada kriptovalute i manipuliše sa njihovom vrednošću i tako zaradjuje.

Pošto toliko brine o prirodi i zagadjenju, onda bi trebao i obustaviti proizvodnju Tesla automobila jer baterije korišćene u automobilu imaju veliki uticaj na životnu sredinu, a većina stanica koje Tesla automobili koriste za napajanje ne koriste ni solarnu ni energiju vetra.

Litium

Američka geološka služba otkrila je 2017. godine da električni automobili čine 60% globalnog tržišta litijum-jonskih baterija. Akumulator za električni automobil nije samo jedna džinovska baterija. Sastoji se od gomile manjih baterija koje čine celu stvar.

Litijum može biti visoko reaktivan i najčešće se nalazi u solima i drugim jedinjenjima. Obično se kopa i može se dobiti iz salamure u solanama.

Tokom vađenja, litijum može stvoriti smrtonosno zagađenje, kao što se videlo 2016. godine kada je procurio u reku, ubijajući ribu i trujući jakove u Kini. Mrtve životinje izazvale su proteste lokalnog stanovništva.

Da je Elon Mask moderni Tomas Edison 21. veka govori nam i činjenica da 8 februara ove godine Tesla je prihvatio Bitkoin kao način kupovine automobila, a već 12 maja iste godine znači samo 2 meseca kasnije oni odjednom zaustavljaju korišćenje Bitkoina zbog navodne zabrinutosti oko životne sredine.

Ovo nam govori da kada je objavio u februara da će koristiti Bitkoin kao način plaćanja, njegova kompanija Tesla je kupila 1.5 milijardi$ u bitkoinima, tako su prodali vrednosti i u medjuvremenu su mogli zaraditi ogroman novac.

Sve više deluje da je Elon Mask kao i svi drugi, ali se predstavio kao čovek iz naroda, medjutim kada analizirate sve njegove postupke, shvatate da on nije genije za izume već za kapitalizam.

Ukoliko vam se svideo članak, ocenite ga, ostavite komentar i podelite ga sa prijateljima.

 

 

Slični postovi

Nešto Se Dešava: Papa poslao lično pismu Džulijan Asanžu

Nikola Milnovic

Šta se krije iza slike iz 16 veka? Da li su Dinosaurusi na toj slici? PHOTO

Slobodan Milnovic

Paramount+ Obrisao Epizodu Sundjer Boba Zbog Sličnosti Sa Covid-19 Pandemijom

Nikola Milnovic
5 6 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija