IDIOKRATIJA
Image default

Pentagon koristi „tajnu vojsku“ od 60.000 operativaca za izvođenje „domaćih i stranih“ operacija !!

Američka vojska upravlja ogromnom mrežom vojnika, civila i dobavljača koje koristi za tajne misije kod kuće ali isto tako i u samom inostranstvu, i da ta ista sila takođe manipuliše društvenim mrežama.

Pentagon

Nakon dugogodisnje istrage,  došlo se do saznanja da tajnu vojsku čini oko  60.000 ljudi, od kojih mnogi koriste lažni identitet za izvršavanje svojih zadataka. Navodi se,  kako agenti samog Pentagona posluju u stvarnom životu i na mreži, a neki su čak ubačeni u privatna preduzeća i poznate kompanije svima nama.

Ovaj Masivni špijunski program, nezvanično poznat kao „smanjenje potpisa“, navodno je 10 puta veći od same tajne službe CIA-e, što je čini „najvećom tajnom silom koju je svet ikada poznavao. Isto tako treba naglasiti da je istinski obim vojske u senci ostaje strogo čuvana tajna. Niko ne zna ukupnu veličinu programa, a Kongres nikada nije održao saslušanje o sve većem oslanjanju vojske na njih. Čini se da postoji vrlo malo ili nimalo transparentnosti u vezi sa masivnom tajnom vojnom silom, čak iako njen kontinuirani razvoj “dovodi u pitanje američke zakone, Ženevske konvencije, kodeks vojnog ponašanja i osnovnu odgovornost”, navodi agencija koja se bavila samim istraživanjem.

Međutim, najbrže rastuća grupa u tajnim snagama Pentagona deluje isključivo na mreži. Ovi „sajber borci“ pretpostavljaju se putem lažnog identiteta da bi prikupljali obaveštajne podatke i tražili „javno dostupne informacije“ na Internetu. Oni čak navodno učestvuju u „kampanjama za uticaj i manipulisanje društvenim mrežama“. Stotine ovih ratnika iz senke sa tastaturom zaposleni su u Agenciji za nacionalnu bezbednost. Ko zna, možda su baš oni ti, danas popularni,  twiter ratnici za nova prava.

 

Slični postovi

SVEMIRSKA TRKA: Kina šalje 12 astronauta u Svemir do 2023. godine

Nikola Milnovic

Ovo je 10 Najmoćnijih zemalja na Svetu/ Lista 2021 godine

Slobodan Milnovic

Policija u Sloveniji koristila SUZAVAC i VODENE TOPOVE na protestu zbog KOVID PROPUSNICA

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija