IDIOKRATIJA
Image default

Francuska će poslati rakete dugog dometa Ukrajini

Francuska će se pridružiti Britaniji u isporuci raketa dugog dometa Ukrajini, što je potez koji omogućava ukrajinskim snagama da udare ruske trupe i snabdevanje duboko iza linija fronta, makar po teoriji ili zapadnim medijima.

Govoreći po dolasku na samit 31-članog NATO saveza u Litvaniji, francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je odlučio da pojača vojnu pomoć Ukrajini kako bi pomogao njenu kontraofanzivu.

“Odlučio sam da povećam isporuke naoružanja i opreme kako bih Ukrajincima omogućio duboke udare“, rekao je on.

On je odbio da kaže koliko će projektila biti poslato.

Ukrajina već mesecima traži rakete većeg dometa, ali Sjedinjene Države, njen glavni snabdevač, tek treba da pristanu da ih isporuče.

Britanija je u maju saopštila da isporučuje Storm Shadow, francusko-britansku raketu zemlja-vazduh koju proizvodi MBDA. Njegova francuska verzija, poznata kao SCALP, ima domet od oko 250 km.

Makron je rekao da će se isporuka pridržavati francuske politike pomoći Ukrajini da odbrani svoju teritoriju, implicirajući da je Pariz dobio uveravanja od Kijeva da projektili neće biti ispaljeni na Rusiju.

Zanimljivo je da tokom ogromnih protesta koji su zahvatili francusku zbog smrti tinejdžera, oni su bili okarakterisani od strane Makrona kao nedozvoljeno nasilje, koje je delimično bilo inspirisano od strane video igrica, možda je Makron previše igrao takodje igrice pa se zaigrao rata, jer dokle god niko neće da razgovara o miru sve karte su otvorene na stolu, a te karte mogu biti destruktivne za ceo svet.

Slični postovi

Paramount+ Obrisao Epizodu Sundjer Boba Zbog Sličnosti Sa Covid-19 Pandemijom

Nikola Milnovic

EU optužena za pokušaj otkazivanja Božića! Saveti o inkluzivnom jeziku su pali nakon kritika

Nikola Milnovic

Glumci Koji Su Završili Na Crnoj Listi Holivuda

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
1 Comment
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
David Lang

Jasno je i zašto je Macron to napravio. To je osveta za odbijanje njegovog prisustva sastanku BRICS-a u Južnoj Africi. Macron se ponaša kao osvetoljubivi tinejdžer uopće ne razmišljajući o teškim posljedicama ovakve odluke.

1
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija