IDIOKRATIJA
Image default

Da li će doći do INVAZIJE na Gazu??

Izašle su vesti kako su Izraelske odbrambene snage izradile planove za invaziju na Gazu kao odgovor na raketnu paljbu Hamasa. Navodno je premijer izraela Bendžamin Netanjahu odbacio ponudu da dodje do okončanja konflikta na uzajamnoj bazi.
Izvor: Alex Kolomoisky/Pool

Brigadni general Hidai Zilberman je izjavio da su dodatne trupe premeštene na granicu sa Gazom, uključujući pešadijske brigade Golani i 7. oklopne brigade kao i vojnici padobranske brigade.

Zilberman je rekao i da će predstaviti plan za moguću invaziju na Gazu koji će biti predstavljen šefu štaba odbrambenih snaga generalu Avivu Kochaviju. Medjutim konačna odluka o prelasku granice još nije donela vlada, a ukoliko se ovo desi ko zna šta možemo očekivati.

Izraelske odbrambene snage su saopštile da je palestinska militantna grupa Hamas lansirala više od 1.500 raketa u gradove južnog i centralnog Izraela od 10. maja prisilivši mnoge da se sakriju u skloništa, ubivši tako šest civila, uključujući šestogodišnjeg dečaka i jednog vojnika.

U drugu ruku kao odgovor, Izrael je bombardovao 650 meta u Gazi, uništavajući visoke zgrade u gusto naseljenoj palestinskoj enklavi. Izraelske oružane snage su po izveštajima ubile na desetine Hamasovih operativaca, uključujući nekoliko glavnih komandanata grupe. U medjuvremenu su zdravstveni službenici iz Gaze rekli da je u vazdušnim napadima od četvrtka ubijeno 69 Palestinaca, uključujući 17 dece.

Hamas je počeo da ispaljuje rakete nakon sukoba Palestinaca i izraelske policije na kompleksu džamije Al-Aksa u zapadnom Jerusalimu – trećem najsvetijem mestu za muslimane širom sveta. Eskalaciji su prethodili protesti i nasilje zbog naglog iseljavanja nekoliko palestinskih porodica iz njihovih domova u arapskoj četvrti u blizini Starog grada Jerusalima.

Pročitajte prethodni članak ukoliko želite detaljnije da saznate kako je sve ovo počelo. Ovo je velika tragedija za sve civile sa obe strane, civile koji nemaju nikakvog uticaja na politiku. Nažalost ovaj sukob traje već mnogo godina i ko zna koliko će dugo trajati čak i kada dodje do prekida vatre.

Da li je vreme za nove pametnije svetske lidere koji ne gledaju samo korist i nisu dvostruki aršini. Nadamo se da će tamošnji ljudi jednog dana živeti u miru, a ovo je lekcija za sve nas sa Balkana dame i gospodo, koji smo imali sličnu situaciju. Ne dozvolite da nas politika zavadi.

Svideo vam se članak? Ocenite ga i Ostavite dole komentar.

Slični postovi

Priča Kada je DETONIRANA Najsnažnija NUKLEARNA BOMBA IKADA

Nikola Milnovic

EFEKAT LEPTIRA: Kako je Ronaldo nesvesno pomogao detetu iz Srbije

Nikola Milnovic

Tesla Najavljuje Pravljenje Humanoidnog Robota Koji Će Biti U Vašoj Kući (VIDEO)

Nikola Milnovic
4.9 7 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija