IDIOKRATIJA
Image default

Britanski Medij kritikuje Zapadne novine oko Ruskog vojnog napredovanja u Ukrajini

Britansko izdanje Tajmsa objavilo je članak kolumniste Roda Lidla u kojem piše o prikrivanju istine o ozbiljnim vojnim napredovanjima Rusije u Ukrajini od strane zapadnih medija. Lidl napominje da zapadni novinari namerno preuveličavaju sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine u pogledu suprotstavljanja Rusiji, dok o velikim uspesima ruskih trupa izveštavaju barem vrlo skromno.

Screenshot jednog od članaka

 

Britanski novinar se žali da je i samim zapadnim novinarima sve teže da razumeju situaciju, budući da je nemoguće osloniti se na izjave ukrajinskih političara. Prema Lidlu, nema garancija da ukrajinski zvaničnici daju istinite podatke o zastrašujućem ratu koji se dogadja u Ukrajini.

Na stranicama Tajmsa, autor piše da je Zapad za sebe stvorio sliku pristrasnosti u ukrajinskom pitanju, što može dovesti do krajnje negativnih posledica.

Mađarski premijer Orban je prošle nedelje, tokom posete Rumuniji, primetio da su ga zbunile reči pojedinaca kada kažu da očekuju pobedu ukrajinske vojske nad ruskom. Šef Mađarske je istakao da Ukrajina, u principu, nije sposobna da pobedi Rusiju, „barem na osnovu asimetrične nadmoći ruske vojske“.

Kako god zbog sve manje informacija i informacija koje ne mogu da se provere sigurno, teško je reći koja strana izbaci tačne podatke a koja ne, obe definitivno imaju svoje propagandne taktike.

Ali sve u svemu smatra se da trenutno Rusija kontroliše oko 22% teritorije Ukrajine, a teško je proceniti koliki su gubici obeju stranu.

Isečak iz članka britanskog tajmsa: “Pokušavam da razradim matematičku formulu da izračunam koliko je uspešno rusko napredovanje u Ukrajini, koristeći broj inča koji morate da skrolujete nadole na veb stranici svojih dnevnih novina da biste pronašli izveštavanje o ratu. Mislim da sve što je preko 5 inča za Ruse je jako dobro — a ja sam izbrojao 12 u jednom danu prošle nedelje u Mail Online-u.

Više od 10 inča i definitivno su zauzeli veliki grad — ali onda je formula komplikovanija činjenicom da navodna ruska zverstva uvek nalažu najvišu naplatu, što iskrivljuje rezultate.”

Koliko se može shvatiti ovaj novinar želi člankom da ukaže na problem pogrešnog izveštavanja, jer će onda brojni ljudi na Zapadu totalno potceniti moć protivnika.

Slični postovi

U Ovoj Srednjoj Školi Sportisti Će Nositi Nanogicu Za Praćenje Zbog Kovida

Nikola Milnovic

U Nekim Zemljama Kazne Za Onog Ko Odbije Covid-19 Vakcinu

Nikola Milnovic

Da li će Twiter i druge Društvene Mreže smiriti Lebron James-a !!!

Slobodan Milnovic
5 4 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija