IDIOKRATIJA
Image default

SVEMIRSKA TRKA: Kina šalje 12 astronauta u Svemir do 2023. godine

U poslednje vreme je očigledno da dolazi do nove svemirske trke, ovoga puta umesto Sovjetskog Saveza, tu je Kina. Ova nadolazeća sila je prva zemlja koja je sletela na Mesec posle 40 godina, i prva koja je sletela na famoznu mračnu stranu, na to možemo dodati i vraćannje uzoraka nazad na zemlju. Ovoga puta ova država ima drugačije planove.

Nedavno je prva kineska misija na Marsu, Tianven-1, uspešno ušla u orbitu oko Crvene planete. Činjenica da se svet promenio govori nam podatak da ovoga puta dolazi do svemirske trke izmedju nekoliko država ali i privatnih kompanija. Kina je prilično ozbiljna što se tiče ove trke, stoga planira da spusti rover na površinu Marsa negde do maja.

Ovoga puta NASA je u žiži javnosti sa svojim roverom “istrajnost”, koji je zabeležio pravi istorijski dogadjaj. 4. marta rover je odradio svoju prvu vožnju na Marsu, prelazeći dužinu od 6,5 metara duž Marsovskog pejzaža.

Ovo nam govori koje će dve zemlje biti glavne oko svemirske trke, makar što se tiče samog Marsa.

Izvor: NASA

Naravno ne treba zaboraviti Rusiju, koja planira da pošalje svoje misije na Veneru. U svom vladinom programu Rusija planira da ovo učini od 2021. do 2030. godine. Prva misija bi bila zajedno sa Amerikancima pod imenom Venera-D, a posle bi sa svojim ličnim projektima nastavili istraživanje ove planete, za koju smatraju da je njihova.

Da se vratimo na glavnu vest, Kineska svemirska agencija je najavila svoj cilj u kojem stoji da će izvršiti 11 misija, u kojima će poslati značajan broj astronauta, i to samo u naredne 2 godine. Yang Livei, Kineski prvi astronaut je objavio ovu vest.

Glavni cilj je predstavljanje svoje nove svemirske stanice i to 2022. godine, tu se spominje laboratorija za eksperimente. Ova zemlja u poslednje vreme traži sve više regruta koji bi jednoga dana učestvovali u svemirskim misijama, i ono što je zanimljivo za razliku od prošlog regrutovanja, ovoga puta umesto vojnih clanova, mogu da se prijave i civili.

Da li bi ste se vi prijavili?

 

 

 

 

 

Slični postovi

Pastor “sveštenica” se obkreće OnlyFansu – kaže da se „oseća bliže Bogu nego ikad“

Nikola Milnovic

Gradi Se Marsovski Grad u Pustinji Dubaija

Nikola Milnovic

Alarm u 9 Država Meksika – Ukraden Visoko Radioaktivni Materijal

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija