IDIOKRATIJA

Poznati britanski mediji kritikuju plan Premijera da forsira matematiku djacima nazivajući to KINESKIM SISTEMOM

Ovako izgleda članak britanskog medija Telegraf, koji se plaši da bi planovi Rišija Sunaka da produži časove matematike mogli poniziti i obeshrabriti školarce nego ih pripremiti za život odraslih.

Ovako članak glasi:

Najkorisnije matematike koje sam ikada naučila naučila sam između pete i devete godine, uključujući pamćenje tablica vremena, razlomaka, procenata i deljenja. Oni dolaze u svakodnevni život i njihovo razumevanje na veoma osnovnom nivou je potpuno neophodno. Osim toga, pokušaji da mi matematiku nateram u grlo i da je svarim kao nešto drugo osim terora i konfuzije – a bilo je mnogo pokušaja – su bili mali. To nije sasvim pošteno. Kada sam razmišljala o tome, otkrila sam da volim brojeve, sve dok nisam bila primorana da idem dalje od recimo kvadratnih jednačina (kojih se sada ničega ne sećam).

Da je samo neko razuman ko je loš u matematici, ali je uspešan u životu, mogao da sedne sa Rišijem Sunakom pre nego što je objavio politiku da svi školarci polažu matematiku do 18.

Ovo je besmislena i neprijatna ideja. Neprijatno jer je za one koji se muče sa matematikom, to je duboko ponižavajući, besplodan proces koji se dovodi do nivoa iznad osnovnog. I nikada ga neće pamtiti kao bilo šta drugo osim pakla – ukratko, to bi ih odložilo za ceo život.

Sada na besmisleno. Ovih dana je nejasno koja bi tačno svrha bila sve te godine prinudne matematike. Svako se može obratiti iPhone-u ili Google-u za brze proračune, jednostavne ili složene. Da, nedostatak matematičkih veština može značiti da ne znamo koja pitanja da postavimo našim kalkulatorima ili pretraživačima, ali da li onda svi matematičari znaju koja pitanja treba postaviti o Šekspirovim sonetima – i da li je to problem? Ne naročito. A prednosti matematike i matematike jedva da se čuvaju u tajnosti. Svaki učenik zna da će mu, ako želi da postane bogat, verovatno biti potrebna matematika – svi poslovi u bankarstvu, konsultantskim uslugama u oblasti menadžmenta, IT i poslovima osiguranja, kao i bilo koja druga isplativa delatnost koja se može smatrati pravnim pravom, zahtevaju pristojan nivo. Ali na njima je da li žele da idu takvim putem. Nije Rišijev posao da odlučuje umesto njih.

Britanija treba da bude društvo u kojem individualizam može cvetati, a to bi svakako trebalo da uključuje obrazovanje. U Sovjetskom Savezu ili Kini, prinudna matematika za sve je možda bila de rigeur, ali ovde u Blightiju, oni koji vole ili žele da se bave ciframa trebalo bi da imaju svako ohrabrenje, a onima koji to ne žele trebalo bi dozvoliti da se posvete stvarima koje žele kao. Na taj način, jednog dana, ako osete da bi bilo dobro da znaju više matematike, možda će im se zaista dopasti da nešto nauče.

Zašto bi deci mogli forsirati matematiku koja bi mogla da ih ponizi, kada možemo da im snizimo IQ sa idiotskim stvarima koje se kose sa zdravim razumom, sledeća vest nam govori da IQ žestoko opada.

Nedavno je vest bila kako je planinski lav koji je naterao školu da uđe u lockdoun ustvari bila debela mačka koja je jela pacova

U malom gradu Moses Lejk u Vašingtonu, običan dan u osnovnoj školi Grof poprimio je iznenađujući obrt. Rutinsko jutro se pretvorilo u scenu filmske uzbune kada su se pojavili izveštaji o viđenju planinskog lava u blizini školskog terena.

Ova početna zabrinutost izazvala je brz i oprezan odgovor školske uprave, dajući prioritet bezbednosti učenika i osoblja u situaciji koja je izgledala kao potencijalno opasna.

Lokdoun i otkrovenje

U skladu sa sigurnosnim protokolima, škola je odmah stavljena pod blokadu. Viđenje planinskog lava je shvaćeno ozbiljno, s obzirom na okruženje na severozapadu Pacifika, regionu koji je poznat sa susretima sa divljim životinjama.
Međutim, kako se situacija razvijala, prava priroda „pretnje“ se otkrila. Navodni predator je bila velika, debeljuškasta mačka koja se bavila prilično uobičajenom aktivnošću – jela je pacova.

 

Slični postovi

SZO je “otvorena” za ispitivanje “novih dokaza” teorije o poreklu laboratorijskog curenja KOVID-19,

Nikola Milnovic

Bizarni Dogadjaji u Kanadi neće nikoga ostaviti Ravnodušnim

Slobodan Milnovic

Ruska raketa pala u blizini konvoja Zelenskog i grčkog lidera

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija