IDIOKRATIJA
Image default

Ovo je ČUDNO – Ista NLO Paranoja Se Odvijala u Americi tokom DRUGOG SVETSKOG RATA

Svi pričaju o kineskom balonu i čuvenim NLO-ima koji su srušeni ovih dana iznad Severne Amerike. Ovo će očigledno povećati paranoju u SAD, i verovatno naterati Kongres da dozvoli još veći vojni budžet, ali ono što je još zanimljivije ovako nešto se već odvijalo, i to je još vise opravdalo ulogu SAD u ratu.

25. februara 1942. godine, zloglasna lažna uzbuna učinila je da su američke vojne jedinice pokrenule bujicu protivvazdušne vatre na nebu iznad Los Anđelesa.

U ludim nedeljama koje su usledile nakon napada na Perl Harbor, mnogi Amerikanci su verovali da su neprijateljski napadi na kontinentalne Sjedinjene Države neizbežni. 9. decembra 1941, nedokazani izveštaji o približavanju aviona izazvali su manju paniku invazije u Njujorku i doveli do pada cena akcija.

Na zapadnoj obali, neiskusni piloti i radari su pomešali ribarske čamce, trupce, pa čak i kitove za japanske ratne brodove i podmornice. Tenzije su bile visoke, a rasle su tek nakon što je američki vojni sekretar Henri Stimson upozorio da američki gradovi treba da budu spremni da prihvate „povremene udarce“ neprijateljskih snaga.

Samo nekoliko dana kasnije, 23. februara 1942, japanska podmornica je izronila kod obale Santa Barbare u Kaliforniji i bacila preko desetak artiljerijskih granata na naftno polje i rafineriju. Iako napad nije naneo nikakve žrtve i izazvao je samo manju štetu, to je bio prvi put da je kopno Sjedinjenih Država bombardovano tokom Drugog svetskog rata.

Dan nakon racije na naftnom polju, paranoja i svrbež prstiju su se udružili da bi proizveli jedan od najneobičnijih incidenata na domaćem frontu u ratu. Počelo je uveče 24. februara 1942. godine, kada je pomorska obaveštajna služba naložila jedinicama na kalifornijskoj obali da se osposobe za potencijalni japanski napad.

Svi su ostali mirni narednih nekoliko sati, ali nešto posle 2 sata posle ponoći 25. februara, vojni radar je otkrio nešto što je izgledalo kao neprijateljski kontakt nekih 193 kilometara  zapadno od Los Anđelesa. Začule su se sirene za vazdušni napad i došlo je do zamračenja u celom gradu. Za nekoliko minuta, trupe su imale protivavionske topove koje su počele da brišu nebo reflektorima.

Bilo je nešto posle 3 sata ujutru kada je počela pucnjava. Nakon izveštaja o neidentifikovanom objektu na nebu, vojnici u Santa Moniki su ispalili vatru iz protivavionske i mitraljeske vatre kalibra .50. Ubrzo su se pridružila i mnoga druga oružja za obalsku odbranu grada.

„Moćni reflektori sa bezbrojnih stanica uboli su nebo briljantnim sondažnim prstima“, piše Los Anđeles Tajms, „dok su protivavionske baterije prošarale nebo prelepim, iako zlokobnim, narandžastim rafalima gelera“.

Haos je vladao u narednih nekoliko minuta. Izgledalo je da je Los Anđeles napadnut, ali mnogi od onih koji su gledali u nebo nisu videli ništa osim dima i odsjaja vatre.

„Mašta je lako mogla da otkrije mnoge oblike na nebu usred te čudne simfonije buke i boja“, kasnije je napisao pukovnik obalske artiljerije Džon G. Marfi. „Ali hladni odred nije otkrio nijedan avion bilo koje vrste na nebu – prijateljski ili neprijateljski.”

Šta je dovelo do incidenta?

Prvobitno se smatralo da je meta baraža iz vazduha napadačka snaga iz Japana, ali govoreći na konferenciji za novinare ubrzo nakon toga, sekretar mornarice Frenk Noks nazvao je navodni napad „lažnom uzbunom“. Novine tog vremena objavile su brojne izveštaje i spekulacije o zataškavanju kako bi se prikrila stvarna invazija neprijateljskih aviona.

Kada je dokumentovao incident 1949. godine, Udruženje obalske artiljerije Sjedinjenih Država identifikovalo je meteorološki balon koji je podignut u 1:00 ujutru kao krivac zbog kojeg je započeta sva pucnjava, dalje je zaključeno da kada se osula paljba mašta je odradila svoje i svi su se pridružili u daljem pucanju, ovo podseća na onu scenu iz predatora kada Arnold i ekipa poruđe svo drveće u džungli neprestanom pucanjavom.

I tada je bilo kao i sada navoda da su možda vanzemaljci napali, ali i drugih teorija zavera u kojima stoji da su ovi dogadjaji iskorišćeni da SAD imaju pravi razlog za učestvovanje u ratu. Nakon ovog rata ne samo da su uspostavili kontrolu na Evropom, već su zaustavili da Sovjeti preuzmu kontrolu nad ovim kontinentom.

Da li ste nešto slično danas dešava?

Slični postovi

Šta Se Dešava Sa Bajdenom – Pao Pri Ulasku U Avion

Nikola Milnovic

Tesla Najavljuje Pravljenje Humanoidnog Robota Koji Će Biti U Vašoj Kući (VIDEO)

Nikola Milnovic

Zašto Ilon Mask smatra da može doći do kolapsa populacije?

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija