IDIOKRATIJA
Image default

Misteriozni sistem Veštačke Inteligencije se pojavio na internetu a onda NESTAO

Čini se da je misteriozni, zapanjujuće moćni chatbot nakratko pušten u svet – pre nego što je ponovo sakriven.

Nije poznato šta je predstavljao ovaj sistem veštačke inteligencije, niti odakle je došao. Ali ono što je jasno jeste da je među najmoćnijim sistemima na svetu.

Sistem je prvi put primećen na LMSYS Org, veb lokaciji koja meri AI sisteme i rangira ih. Korisnici su videli da je alatka, nazvana gpt2-chatbot, nakratko bila dostupna za upotrebu.

Glas se brzo proširio o novom sistemu, za koji su korisnici rekli da je moćan kao OpenAI-jev GPT-4, koji je i sam među najmoćnijim dostupnim na svetu. Neki su čak otkrili da se pokazao boljim od svih drugih modela na nekim specifičnim testovima.

Ali mnogi su primetili da nema informacija o tome odakle je model došao, što je samo pomoglo da se pokrenu spekulacije o misterioznom modelu.

Ali čim se pojavio, gpt2-četbot je isključen. LMSYS Org je rekao da je to rezultat “neočekivano visokog ograničenja saobraćaja i kapaciteta“ i da je prekid bio privremen.

“Molimo vas da pratite njegovo šire izdanje“, navela je organizacija u tvitu.

Takođe je napomenuto da se sarađuje sa programerima na testiranju sistema pre nego što budu objavljeni, i da je veliki deo tog testiranja namenjen da ostane javan. Pominje se da je gpt2-chatbot deo te politike – ali nije navedeno ko ga je programirao.

Međutim, bilo je mnogo spekulacija da je sistem bio neobjavljeno delo koje je proizašlo iz samog OpenAI-a.

OpenAI se uglavnom odnosi na svoje modele sa crticom – tako da bi druga verzija GPT-a bila napisana GPT-2, stoga vrlo moguće da su oni pustili na kratko ovaj novi model veštačke inteligencije kako bi još više privukli pažnju.

Na kraju ostajemo sa pitanjem, do kakvih visina su stigli sa veštačkom inteligencijom, medjutim ta istraživanja neobjavljuju u javnosti.

Slični postovi

Ilon Mask sve bliži testiranju ljudi sa svojim moždanim ČIPOM

Nikola Milnovic

NOVI VIJETNAM: Talibani Zauzimaju Gradove Avganistana Dok Amerikanci Odlaze

Nikola Milnovic

Policija u Sloveniji koristila SUZAVAC i VODENE TOPOVE na protestu zbog KOVID PROPUSNICA

Nikola Milnovic
0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija