IDIOKRATIJA
Image default

Misteriozan grad koji je isklesan u kamenu: Antički grad Petra u Jordanu (PHOTO)

Ukoliko ste gledali film Indijana Džons i posledni krstaški rat, sasvim sigurno ste ostali pod utiskom ove fascinantne kreacije koja pleni lepotom i koja vas prosto natera da se zapitate kako su ljudi uspeli da stvore ovaj grad u kamenu u samom srcu pustinje. 

Antički grad Petra u Jordanu

Postoje tajni gradovi koje su gradile vlade svojih zemalja kako bi tamo izvršile TOP-SECRET istraživanja, primer su svakako tri najmoćnije zemlje na svetu, Kina sa gradom 404, Rusija sa svojim i dalje poprilično ograničenim i tajnim gradom 40 i naravno Sjedninjene Države, Los Almos, primera radi. Tu su stvorena najmoćnija oružja poznata čoveku, Atomska bomba i sva ona NLO-a koja se redovno prijavljuju od strane samoproklamovanih lovaca na vanzemaljce u prošlom veku. Priznaćete da je mnogo lakše vlastima da puste ljude da veruju u tamo nešto iznad duge nego da se preispituju i da moraju da odgovaraju na poprilično neugodna pitanja, pa čak i da lažu svoj narod.

Petra, Jordan

Medjutim, postoje i mesta koja su bila vekovima izgubljena, a zatim pukom slučajnošću ponovo otkrivena.  Petra u Jordanu je upravo takvo mesto. Priča ide ovako, lokalni beduin je 1812. godine vodio švajcarskog pustolova Johana Ludviga Burkhardta do misterioznih ruševina davno prohujale nabatejske civilizacije. Inače, Nabatejci su bili moćni trgovci koji su velikim delom kontrolisali trgovačke putove prema južnoj Arabiji i od 4 veka p.n.e. ostvarili značajnu ekonomsku i političku moć.

Petra, Jordan

Od tada, veličanstvena Petra, koja je izadjena od crvenkastog kamena, privukla je milione putnika. Na površini od oko 500 kvadradnih kilometara, bivša prestonica Nabatejaca predstavlja zadivljujući kompleks uskih prolaza kroz same klisure, kamene stepenice, grobnice i nudi predivan panoramski pogled koji oduzima dah. Ukoliko niste znali za ovo mesto, sasvim sigurno je nešto što je vredno ne samo za gledanje preko interneta, već i za posetu uživo.

Slični postovi

Ups: Francuski Medicinari Ubrizgali u 140 Pacijenata Fiziološki Rastvor Umesto Fajzer Vakcine

Nikola Milnovic

Danska pozvala vlasnika Severnog Toka da preuzmu MISTERIOZNI OBJEKAT

Nikola Milnovic

Šta je to BOLEST X? (LIVESTREAM)

Nikola Milnovic
4.8 4 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija