IDIOKRATIJA
Image default

Rusija Ispalila VATRU na Britanski Vojni Brod – Britanija uhvaćena u laži? (VIDEO)

Rusija je izjavila kako je jedan od njenih ratnih brodova u Crnom moru ispalio hice upozorenja i da je vojni avion bacio bombe kako bi prisili britanskog razarača dalje od ruskih voda u blizini Krima.

Rusija je saopštila da je jedan od njenih ratnih brodova u Crnom moru ispalio hice upozorenja i da je ratni avion u sredu bacio bombe kako bi se britanski razarač proterao iz oblasti u blizini Krima za koju Moskva tvrdi da su njene teritorijalne vode, ali Britanija je odbila taj navod i insistirala da niko nije pucao na njihov brod.

Britansko Ministarstvo odbrane poreklo je da je na njihov brod (HMS Defender) pucano, kao i da nije bio u ruskim vodama, ali je bio u ukrajinskim vodama.

Na HMS Defender nije ispaljen nijedan metak upozorenja”, navodi se u saopštenju. „Brod Kraljevske mornarice provodi nevin prolaz kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom.“

Medjutim Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kojem se vidi kako jedan od njihovih ratnih brodova ispaljuje hice upozorenja na britanski razarač u Crnom moru u sredu nakon što je Velika Britanija negirala tu tvrdnju i insistirala na tome da se na nju nije pucalo

Ovo znači da Britanija verovatno nije htela da prizna da je morala napustiti ove vode, kao i da je to prvi put od hladnog rata da je Moskva priznala upotrebu žive municije za odvraćanje ratnog broda NATO-a.

Video koji je izbacila Rusija
Britanski ministar odbrane Ben Valas rekao je da je Defender „izvršio rutinski tranzit iz Odese prema Gruziji preko Crnog mora“.

„Kao što je to normalno za ovu rutu, ušla je u međunarodno priznati koridor za odvajanje saobraćaja“, tvitovao je, dodajući da je HMS Defender bezbedno izašao iz koridora u 9:45 BST (0845 GMT; 04:45 EDT).

„Kao što je uobičajeno, ruski brodovi su zaklonili njegov prolaz i bio je upoznat sa vežbama za obuku u svojoj široj okolini“, dodao je on.

U obraćanju parlamentarnom odboru za odbranu, Valas je ponovo negirao rusku verziju događaja.

„To su stvari koje dolaze i odlaze sa Rusijom“, rekao je on. „Dezinformacije, dezinformacije su nešto što smo redovno viđali. Nismo iznenađeni; mi to očekivamo“.

Sudeći po snimku, možemo se zapitati ko ovde vrši dezinformacije, a i ovo je rutinska stvar u kojoj nacije testiraju borbenu gotovost i brzinu odgovora na pretnju. Ali malo je smešno kada se Britanija poziva na dezinformacije i istinu, nakon svoje burne istorije.

Slični postovi

Uticaj Pentagona na filmove i famozni ‘DAN NEZAVISNOSTI’

Nikola Milnovic

5 Misterioznih Podzemnih Gradova

Nikola Milnovic

Uvrnuto Propagiranje: Izlazi Diznijev Film Cruella iz 101 Dalmatinca koja sada predstavlja glavnu ulogu

Nikola Milnovic
5 1 glas
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija