IDIOKRATIJA
Image default

TAJNI NACISTIČKI PROJEKAT ‘RIESE’, POLJSKA (PHOTO)

Hitler, suočen sa sve izazovima istoka i zapada, odlučio je da gradi novi glavni štab koji bi bio bezbedan, premda drugi misle da je u pitanju bila neka druga ideja, tačnije novo mesto gde bi se preselila vojna industrija, a opet treći kombinuju ove dve verzije uz to da su nacisti na tom mestu planirali da izgrade istraživačke pogone za pravljenje nuklearnog ili nekog drugog tajnog naoružanja.

Project “RIESE”

Poljska provincija Donja Šlezija krije veličanstveni zamak Ksjonž (Książ). Iako je sama palata spektakularna, ne možete da poverujete sta se nalazi ispod nje. Dvorac je jedna od tačaka Projekta Rize (Riese). U pitanju je tajni nacistički program za izgradnju mreže ogromnih podzemnih tunela putem prisilnog rada zatvorenika logora i ratnih zarobljenika.Prava svrha projekta ipak ostaje nepoznanica do danas, a nacisti su uništili svu dokumentaciju pri kraju Drugog svetskog rata.

Podzemni tuneli

Ukupno postoji sedam podzemnih građevina koje se mogu pohvaliti ogromnim podzemnim halama, raznim oknima, propalim vojnim objektima i mnoštvom skrivenih prostorija.Legenda kaže, da je nacistički voz prepun zlata i dragocenosti  zaplenjen u Vroclavu i blago je zakopano negde u lokalnim planinama. Pa mnogi i dan danas pokušavaju da ga nađu i iskopaju, trošeći ogroman novac na to i to bezuspešno.

Slični postovi

Koliko novca je dobila Ukrajina? Više nego ruski vojni budžet

Nikola Milnovic

Kako je Izbačen Apu – Legendarni Lik Iz Simpsonova

Nikola Milnovic

STIGAO NAM JE NOVI RUSKI NEVIDLJIVI AVION

Slobodan Milnovic
5 3 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
INFINITUM FORM Agencija