IDIOKRATIJA
Image default

Fejsbuk Se Izvinjava Nakon Što Je Njihova Veštačka Inteligencija Označila Afroamerikance kao Primate

Facebook se u ime svog softvera za veštačku inteligenciju izvinio nakon što je njihova veštačka inteligencija zatražila od korisnika da li žele da gledaju još klipova o primatima, i to nakon što su ljudi pogledali video gde možemo videti afroamerikance kako se raspravljaju.

Glasnogovornik Facebooka rekao je u petak za Nju Jork Tajms, koji je prvi izvestio o priči, da je automatizovani upit “neprihvatljiva greška” i izvinio se svima koji su naišli na uvredljiv prijedlog.

Video koji je Daili Mail postavio 27. juna 2020. dokumentovao je susret između belca i grupe crnaca koji su slavili rođendan. Na snimku je snimljen belac koji navodno zove policiju kako bi prijavio da ga “gnjavi gomila crnaca”, pre nego što je prešao na nepovezan video snimak koji prikazuje policajce kako hapse afroamerikanca u njegovoj kući.

Ovo nije prvi put da je Facebook u centru pažnje zbog velikih tehničkih grešaka. Prošle godine se ime kineskog predsednika Si Đinpinga pojavilo kao “gospodin USR***O” na ovoj platformi kada bi ga preveli sa burmanskog na engleski. Čini se da je ova čudna situacija bila specifična za Facebook i nije se pojavila na Google-u, izvestio je Rojters.

Za još bizarnih novosti iz sveta, ne zaboravite da podelite ovaj članak.

 

Slični postovi

Superbogati zaradili dodatnih 195 Milijardi $ U Prvih 100 Dana Bajdenove Vlasti

Nikola Milnovic

STIGAO NAM JE NOVI RUSKI NEVIDLJIVI AVION

Slobodan Milnovic

ŽESTOKA RASPRAVA: Teksas rešio da totalno otvori zemlju od Covid-19 Restrikcija

Nikola Milnovic
5 2 glasova
Article Rating
Pretplata na bilten
Obaveštenja o
0 Comments
Umetnute povratne informacije
Prikaz svih komentara
0
Voleli biste svoje misli, molim vas da prokomentarišete.x
()
x
INFINITUM FORM Agencija