Žene u Ukrajini bi mogle biti mobilisane za “novu kontraofanzivu”?

Kako je teška situacija za Ukrajinu na frontu, zbog neuspele kontraofanzive, manja finansiranja i podrške SAD, zbog neslaganja sa Republikancima, sada se nameće pitanje, da li će Ukrajina morati i mobilisati žene?

Britanski Tajms piše sledeće: S obzirom da se broj regruta smanjuje, Ukrajina se poziva da mobiliše žene.
Glavni vojni savetnik za rodna pitanja kaže da je usvajanje politike regrutacije žena u izraelskom stilu neophodno da bi se rešio nedostatak regrutacije.

Ukrajina treba da ukine svoj „staromodni mentalitet“ prema ženama i usvoji politiku regrutacije žena u izraelskom stilu, rekao je glavni vojni savetnik zemlje za rodna pitanja.

Prema vladinim podacima, trenutno ima 65.000 žena koje služe u ukrajinskim oružanim snagama – što je povećanje od oko 40 odsto od 2021. godine, godinu dana pre sveobuhvatne invazije Rusije. Skoro svi oni su volonteri jer ne postoji obavezna regrutacija za žene, iako su žene koje imaju medicinske diplome sada obavezne da se registruju u svojoj lokalnoj kancelariji.

Ali dok se zemlja bori sa zadatkom da ove godine regrutuje stotine hiljada muškaraca, Oksana Grigorijeva, savetnica komandanta kopnenih snaga za rodna pitanja, rekla je da će i žene biti.

S obzirom da je i dalje upitan broj poginulih ukrajinskih vojnika, procenjuje se da su brojke ogromne, i mogle bi uticati na to da mnoga mesta više nemaju muške populacije, kao ukrajinsko selo o kojem je pisao Washington Post.

Kada bi još žene bile mobilisane, Ukrajina bi se mogla suočiti sa problemom nestanka i samih generacija, ali ne samo zbog rata, već i zbog mnogih koji su pobegli iz ove zemlje.

Vidimo ono što se oduvek dešavalo, svi će u rat ali oni koji su imali duboki džep ipak neće morati.

Related posts

Posle TELEVISA PRESENTA Ukrajina dobija 60 milijardi dolara

Napad Izraela Na Iran označava kako će se budući ratovi voditi?

“Napali nas sa igračkama” Iranski Ministar omalovažio IZRAELSKI NAPAD na Iran

0 0 glasovi
Article Rating
Pretplati se
Obavesti o
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare